Έσωσε τις συντάξεις ο Τσίπρας

Έσωσε τις συντάξεις ο Τσίπρας

Ακολουθεί μπαράζ παροχών…

Στο ενεργητικό της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα πιστώνεται η διαφαινόμενη απόφαση των Ευρωπαίων να μην ισχύσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, πλην όμως η Αθήνα είναι ενήμερη για τα «καλά νέα» που έρχονται.

Για το Μέγαρο Μαξίμου η αναστολή του μέτρου αποτελεί ζήτημα «ζωής και θανάτου», καθώς η όποια απόφαση των Ευρωπαίων θα είχε πολιτικές προεκτάσεις. Εξ ου και τους προηγούμενους μήνες οι κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος κατέβαλαν πολλές προσπάθειες προκειμένου να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι έχει διαμορφωθεί ένα ασφαλές οικονομικό πλαίσιο ώστε η μη εφαρμογή του μέτρου να μην επηρεάσει την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στην απόφαση του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα οργανώσει μια επικοινωνιακή επίθεση, που θα κινηθεί κυρίως σε δύο άξονες.
Πρώτον, στη δικαίωση των προσπαθειών της να μην περικοπούν οι συντάξεις και να προστατευθούν έτσι εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι.
Δεύτερον, στην καταγγελία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, ότι «είχαν επενδύσει στην καταστροφή» (δηλαδή, στην εφαρμογή του μέτρου) και απέτυχαν παταγωδώς.

Θα ακολουθήσει ένα μπαράζ θετικών κυβερνητικών πρωτοβουλιών (νομοσχέδια κ.ά.) με ευνοϊκά μέτρα, από αυτά που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Μέτρα που θα έχουν να κάνουν με παροχές, φοροελαφρύνσεις κ.λπ. και θα ανακουφίσουν ως επί το πλείστον τους οικονομικά αδύναμους.

Και με κάποιες ακόμη κινήσεις (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού κ.ά.) στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αμβλύνουν το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και θα ξεκινήσει η ανάκαμψη (πολιτική και δημοσκοπική) του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούν δε ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι αρκετός ώστε να προσπαθήσουν και να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή.


Σχολιάστε εδώ