Κόντρα Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Κόντρα Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

-Αρνείται να παίξει παιχνίδια για το Σύνταγμα

Αναγκαστική και όχι οικειοθελής, όπως τουλάχιστον διατείνονται από την Πειραιώς, ήταν η αποχώρηση του Β. Μεϊμαράκη από την Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η απόφασή του αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με τον Κυρ. Μητσοτάκη του τόνισε ότι θα μετάσχει στις εργασίες της εν λόγω Επιτροπής με την προϋπόθεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει μέχρι τέλους στη συζήτηση και στην επεξεργασία των προς αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος. Διαβεβαίωση που -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- δεν του παρείχε ο κ. Μητσοτάκης, αναγκάζοντάς τον ουσιαστικά να αποχωρήσει από την Επιτροπή. Προκειμένου, όπως σημειώνουν συνομιλητές του, το όνομά του να μη συνδεθεί με έριδες και διαμάχες γύρω από μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Διαχρονικά άλλωστε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπέρ του διαλόγου και της συναίνεσης και ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2015 είχε βάλει πλάτη ώστε να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, τα οποία ήταν απαραίτητα για την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Εν κατακλείδι, ο πρώην πρόεδρος αποφάσισε εκ των πραγμάτων να αποχωρήσει από την Επιτροπή. Για ευνόητους λόγους, να μην πάρει ανεπιθύμητες διαστάσεις το όλο ζήτημα, η εξήγησε που δόθηκε από την Πειραιώς ήταν ότι αποχώρησε λόγω… φόρτου εργασιών! Τον εμφάνισαν μάλιστα και ελαφρώς… ράθυμο, με τη διευκρίνιση ότι δεν θα μπορούσε να α­νταποκριθεί στις σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η μοναδική ασχολία του κ. Μεϊμαράκη αυτήν την περίοδο είναι η… εποπτεία της προετοιμασίας του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ