Δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα…

Δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Εννέα ημέρες μετά την πρώτη τους συνάντηση στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους στο ίδιο μέρος, στο ΟΑΚΑ, αλλά για άλλη διοργάνωση. Αυτήν τη φορά για το πρωτάθλημα της Α1. Και με τους τόνους να έχουν ανέβει πάρα πολύ. H αρχή έγινε ύστερα απ’ όσα έγραψαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους είπε ότι στοιχημάτισαν σε ήττα του ΠΑΟ.

Ακολούθησε η… διαρροή, σύμφωνα με την οποία το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ εννοούσε ότι ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει τους δύο από τους τρεις διαιτητές, και το αίτημα των Αγγελόπουλων προς τον Μπερτομέου για ενεργοποίηση ποινών προς το… αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ και την αποβολή του «τριφυλλιού» από τους κόλπους της Ευρωλίγκας.

Ακολούθησε την Παρασκευή η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για επαναφορά των χρηματικών ποινών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η γνωστοποίηση των Αγγελόπουλων ότι κατέθεσαν αγωγή εναντίον του και η απάντηση του «πράσινου» διοικητικού ηγέτη, που μέσω επιστολής στον Μπερτομέου κατηγορούσε τον Ολυμπιακό για συκοφαντίες, γνωστοποιούσε ότι προχωρά και αυτός στην κατάθεση αγωγής αλλά και ζητούσε την τιμωρία των «ερυθρόλευκων» από την Ευρωλίγκα.

Τα ντέρμπι των δύο στο εσωτερικό πάντα είχαν διαφορετικό χρώμα από αυτά στην Ευρώπη. Από τα μεταξύ τους ματς συνήθως κρίνεται η πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας εν όψει των πλέι οφ. Περισσότερο, όμως, μετράει το γόητρο, αφού ουδείς μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στον δεύτερο γύρο αλλά και γενικότερα στις εναπομείνασες 20 αγωνιστικές, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που οι έδρες έχουν σπάσει στους τελικούς.

Επίσης, ενώ στους αγώνες της Ευρώπης, ανεξάρτητα από τα σφυρίγματα, δεν έχουμε γκρίνια για τους διαιτητές, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Όπως και να εξελιχθούν τα παιχνίδια, κάποιος θα βρει να πει κάτι για τους… γκρίζους λύκους. Και συνήθως προέρχεται από την πλευρά του Ολυμπιακού, που θεωρεί τους εγχώριους ρέφερι… φιλικά προσκείμενους στους «πράσινους». Και μέσα σε αυτήν τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα όλοι ελπίζουν ότι το πράγμα δεν θα ξεφύγει…


Σχολιάστε εδώ