2η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών «BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA 2018» στην Αφρική

2η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών «BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA 2018» στην Αφρική

-Η Ελλάδα πρώτη  μεταξύ των χωρών της Ε.Ε με ισχυρή παρουσία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες – αναδυόμενες αγορές, διοργάνωσε για δεύτερη φορά την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας με εθνικό περίπτερο στην πολύ σημαντική διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA 2018, η οποία διεξήχθη από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο KENYATTA INTERNATIONAL CONFERENCE CENTRE, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο κ. Άλκης Μεντζάλης, εκπρόσωπος της εταιρίας «Thermic Ltd» συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών, Αστικής ανάπτυξης και Δημοσίων έργων της Κένυας, κ. Paul Maringa

 

Η ελληνική συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Στην αποστολή συμμετείχαν εννέα (9) κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, των κατασκευών, των ηλιακών συστημάτων, του αλουμινίου και των πυρίμαχων πετρωμάτων, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δεκάδες επιχειρηματικές συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και πραγματοποίησαν συναντήσεις, οι οποίες οδήγησαν τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες στη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών που προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών, Αστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων έργων της Κένυας, κ.  Paul Maringa, o oποίος επισκέφτηκε το εθνικό περίπτερο και συνομίλησε με εκπροσώπους των ελληνικών εταιριών. Ο κ. Maringa έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθεί έντονη εμπορική δραστηριότητα τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ στο Ναϊρόμπι, ο κ. Γιώργος Ζησιμάτος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece συνόδευσε τον κ. Κουίκ σε επίσημη επίσκεψη στο Εθνικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κένυα (KNCCI). Συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Kiprono Kittony θέματα εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, της οργάνωσης της επόμενης εμπορικής και επιχειρηματικής αποστολής στο 1ο τρίμηνο του 2019, ναυτιλιακά θέματα με έμφαση στη μεγάλη εμπειρία που έχουν οι ελληνικές εταιρείες στον χώρο της αλιείας και τέλος η προώθηση του προγράμματος Golden Visa στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

(από αριστερά προς τα δεξιά): κ. Παύλος Κυριαζής – Επίσημος Εκπρόσωπος της DMG στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Ζησιμάτος – Μέλος Δ.Σ του Enterprise Greece, κ. Τέρενς Κουίκ – Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Μοάτσος , Πρέσβης της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι – Κένυα, κα. Βιβή Καλαμάρα – Εnterprise Greece

 

Μετά  το πέρας των εργασιών,  ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, κ. Κωνσταντίνο Μοάτσο, τον επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου, κ. Σεβαστιανό Κοντοβουνίσιο ξεναγήθηκαν στα Ελληνικά περίπτερα και συνομίλησαν με τις  ελληνικές επιχειρήσεις.

Τόσο ο Υφυπουργός Eξωτερικών όσο και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα,  αναφέρθηκαν στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται όχι μόνο στην Κένυα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής και εξέφρασαν την αρωγή τους στο έργο των ελληνικών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Η Κένυα αφενός λόγω της στρατηγικής θέσης της και αφετέρου λόγω της σχετικής πολιτικής σταθερότητας των τελευταίων ετών, αποτελεί σημαντικό κόμβο για την ανάπτυξη όχι μόνο της ίδιας της χώρας, αλλά και των γειτονικών χωρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι η έκθεση είναι στις αρχές της διοργάνωσης της, συμμετείχαν εκθέτες από 32 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η εκθεσιακή επιφάνεια ξεπέρασε τα 11.000 τετραγωνικά μέτρα, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες.

Κεντρική φωτό: Άποψη του Ελληνικού Περιπτέρου


Σχολιάστε εδώ