H ΕΡΤ, ως χορηγός, απένειμε δύο βραβεία στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

H ΕΡΤ, ως χορηγός, απένειμε δύο βραβεία στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

H ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, στήριξε και φέτος ουσιαστικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως χορηγός, απονέμοντας δύο βραβεία (Βραβείο Κοινού Ελληνικής Ταινίας και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Ελληνική Ταινία), καθώς και ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της τελετής λήξης του 59ου Φ.Κ.Θ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολύμπιον, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ απένειμε το πρώτο Βραβείο στην ταινία «Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου» του Χρήστου Νικολέρη, η οποία διακρίθηκε με το Βραβείο Κοινού Fischer και το δεύτερο στην ταινία «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή, που κέρδισε το Βραβείο της επιτροπής Fipresci.

Σε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 τόνισε: «Η ΕΡΤ εμπράκτως στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με κάθε δυνατό τρόπο βρίσκεται κοντά του και φυσικά κοντά στους δημιουργούς της 7ης Τέχνης. Φέτος η ΕΡΤ3 γιορτάζει τα 30 χρόνια της. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που όλα αυτά τα χρόνια συμπορευόμαστε με το Φεστιβάλ και συγχρονιζόμαστε στον ίδιο σκοπό, τον Πολιτισμό. Εύχομαι του χρόνου το Φεστιβάλ να φορέσει τα γιορτινά του για τα 60χρονα γενέθλιά του. Η ΕΡΤ πάντα θα στέκεται με όλες τις δυνάμεις δίπλα του».

Η ΕΡΤ3 για έντεκα ημέρες κινήθηκε στους ρυθμούς του 59ου Φ.Κ.Θ με δικό της χώρο, που λειτούργησε και ως ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, στην αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από τον χώρο της διοργάνωσης, καθημερινά τηλεοπτικά δεκάλεπτα αφιερώματα και ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.


Σχολιάστε εδώ