Τα 820 εκατ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση για το Προσφυγικό πού πήγαν;

Τα 820 εκατ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση για το Προσφυγικό πού πήγαν;

Όπως αποκάλυψε ο Επίτροπος της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης

-Δώστε λογαριασμό μέχρι τελευταίας δεκάρας

Τούτη τη φορά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η χώρα μας έχει πάρει από την Κομισιόν 820.000.000 ευρώ για τους πρόσφυγες.

Και τούτο γιατί την αποκάλυψη έκανε ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ενημερωτική συνάντηση στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι, μέσω του ανθρωπιστικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν συνεισέφερε στην Ελλάδα 820 εκατομμύρια ευρώ μέσω εταίρων, humanitarian partners (φορείς του ΟΗΕ, ο Ερυθρός Σταυρός και μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), για την κάλυψη αναγκών κυρίως στέγασης και εκπαίδευσης, καθώς και για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο του 2019 ολοκληρώνεται το έκτακτο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος και τα κονδύλια θα διοχετεύονται πλέον από τους μηχανισμούς της ΕΕ για τη μετανάστευση. Το ύψος των κονδυλίων από το 2019 και μετά θα εξαρτάται από την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα αλλά και από την προσφυγική ροή προς την Ελλάδα.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, πρέπει η κυβέρνηση, και πρωτίστως ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας, να εξηγήσει:

• πώς με τόσα εκατομμύρια ευρώ βλέπουμε στη Μόρια αυτές τις εικόνες ντροπής, με μικρά παιδιά να… ζουν σε αυτοσχέδιες σκηνές μέσα στο κρύο και στη βροχή, έχοντας μόνο κάποιες κουβέρτες, εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και διασύρουν τη χώρα μας, και

• πού έχουν… καταναλωθεί αυτά τα 820.000.000 ευρώ, δίνοντας λογαριασμό μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Ο λόγος σε εσάς, κύριε Βίτσα.


Σχολιάστε εδώ