Μας κόβουν και τον καφέ!

Μας κόβουν και τον καφέ!

-Με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης
-Πίνουμε 5,1 δισ. κούπες τον χρόνο!

Όχι μόνο ό,τι πετάει αλλά και ό,τι πίνουμε φορολογούν οι κυβερνώντες. Πρόσφατο… θύμα, το καφεδάκι μας, που βοηθάει να πάνε οι πίκρες κάτω, με αποτέλεσμα αρκετοί συμπατριώτες μας να κόψουν και αυτήν τη… σπατάλη!

Ανέβασαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, και μάλιστα η αύξηση δεν ήταν τίποτα πενταροδεκάρες. Και αυτό που πέτυχαν τα οικονομικά μυαλά της κυβέρνησης ήταν να μειωθεί η κατανάλωση λόγω των ανατιμήσεων και να… αυξηθεί το λαθρεμπόριο. Συγκεκριμένα, ο καφές ακρίβυνε από 10% μέχρι και 25% σε όλες τις κατηγορίες. Και αυτό σε ένα είδος που είναι σαν το τσιγάρο, δεν κόβεται. Μάλιστα, στον ελληνικό καφέ η αύξηση της τιμής πλησίασε στο 30%.

Η Ελληνική Ένωση Καφέ (ΕΕΚ) διαμαρτυρήθηκε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, όμως δεν βγήκε κάποιο καλό νέο. Για έναν λαό που πίνει 5,1 δισεκατομμύρια κούπες καφέ τον χρόνο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΚ, οι Έλληνες πίνουν τον χρόνο 3,5 δισ. κούπες στο σπίτι και 1,6 δισ. κούπες εκτός σπιτιού.

Που σημαίνει ότι ο Έλληνας πίνει 1,6 κούπα καφέ κάθε μέρα, ενώ οι φανατικοί… πότες καφέ φτάνουν μέχρι και τις 3 με 4 κούπες την ημέρα.


Σχολιάστε εδώ