Ένωση Διαιτητών EuroLeague για Γιαννακόπουλο: «Να αποδειχτούν όσα είπε, αλλιώς…»

Ένωση Διαιτητών EuroLeague για Γιαννακόπουλο: «Να αποδειχτούν όσα είπε, αλλιώς…»

Το… τρίτο ημίχρονο του πρώτου «αιώνιου» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει στο επίκεντρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης, Πέρεθ, Πατέρνικο και Ζαμοίσκι, έγραψαν στο φύλλο αγώνα πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος φέρεται να κατηγόρησε δύο εξ αυτών για στοιχηματισμό.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα απάντησε μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Διαιτητών της EuroLeague, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλον πως απορρίπτονται απόλυτα όλοι οι ισχυρισμοί που γράφονται στο φύλλο αγώνα.

Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά και στο δικαίωμα της Ένωσης να προσφύγει σε νομικές ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσει την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των μελών της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στον Παναθηναϊκό εκφράζουν διαφορετική γνώμη για όσα πραγματικά ειπώθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα, κάνοντας λόγο για κακή μετάφραση, ενώ παράλληλα διαψεύδουν πως ο Γιαννακόπουλος μίλησε για στοίχημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEBO:

«Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague (UEBO) εκφράζει την απόλυτη απόρριψή της έναντι των κατηγοριών που διατυπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κύριο Γιαννακόπουλο, για δύο από τα μέλη μας. Γι’ αυτό ζητάμε να αποδειχθεί η ακρίβεια αυτών των κατηγοριών και σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα, την διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των μελών μας.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία ψευδή κατηγορία από κανέναν εκπρόσωπο καμίας ομάδας, γιατί, σύμφωνα με την γνώμη μας, έχουν γίνει με σκοπό την χειραγώγιση της δουλειάς των διαιτητών και συνεχίζοντας με αναπόδεικτες κατηγορίες να κάνουν τις αποφάσεις τους ακόμα πιο δύσκολες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την διοργάνωση».

Πηγή : filathlos.gr


Σχολιάστε εδώ