Δεν ρίχνει την κυβέρνηση  ο Πάνος Καμμένος

Δεν ρίχνει την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος

-Το δίλημμά του είναι τι θα κάνει με τους αποστάτες βουλευτές του

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μεν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά να συνεχίζει να στηρίζει, διά της ανοχής του, την κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά ο Π. Καμμένος. Προοπτική που το τελευταίο διάστημα υπήρχε σε επίπεδο σεναρίων, ωστόσο ενισχύθηκε από όσα ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Προς επιβεβαίωση όσων σταθερά εξέφραζαν επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα τηρήσει κατά γράμμα αυτήν τουλάχιστον τη δέσμευσή του. Ή θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο που δημιουργεί για τον ίδιο και το κόμμα του η Συμφωνία που συνομολόγησε η κυβέρνηση με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Καμμένος επαναβεβαίωσε την απόφασή του να μην ψηφίσει τη Συμφωνία όποτε αυτή και αν κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή. Φέρεται δε να πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης, αναφορά που προκάλεσε τις εύλογες απορίες των βουλευτών, οι οποίοι πάντως ερμήνευσαν με διαφορετικό τρόπο τα λεγόμενα του κ. Καμμένου.

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς από την κυβέρνηση και… «συνεχίζουμε», αποστροφή που επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες. Αδιευκρίνιστο παρέμεινε και το αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία της Βουλής για να καταψηφίσουν τη Συμφωνία, όπως συμπέραναν κάποιοι από τους μετέχοντες στη συνεδρίαση, ή θα απέχουν, όπως κατάλαβαν άλλοι.

Το ενδεχόμενο πάντως ο κ. Καμμένος να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση είναι μια κίνηση που ενέχει υψηλό ρίσκο, ενώ οι προοπτικές επιτυχίας προδιαγράφονται από μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Πέραν αυτού, με τον τρόπο αυτό δεν θα μπορέσει να αναχαιτίσει τον βασικό κίνδυνο, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση των ΑΝΕΛ. Τρεις τουλάχιστον βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος. Τι θα πράξει στην περίπτωση αυτή ο κ. Καμμένος; Αν τους διαγράψει θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην αποσύνθεση των ΑΝΕΛ, αν όχι θα εκτεθεί σε προσωπικό επίπεδο και θα απολέσει μέρος της αξιοπιστίας του. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με άλλα λόγια…


Σχολιάστε εδώ