Εκδήλωση για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας και τα 89 χρόνια προσφοράς και αγώνων του Συλλόγου “Οι Άγιοι Πάντες”

Εκδήλωση για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας και τα 89 χρόνια προσφοράς και αγώνων του Συλλόγου “Οι Άγιοι Πάντες”

-Βράβευση 700 αριστούχων μαθητών

Με ανεπανάληπτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την “Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας” στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με ώρα έναρξης 11.45, στην κατάμεστη αίθουσα από αριστούχους και πολύτεκνους γονείς. Περισσότερα από 2.500 χιλ. άτομα είχαν κατακλύσει την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 703 αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, με 34 από αυτούς να έχουν «Άριστα 20». Το κάθε βραβείο, συνοδευόταν από το ποσό των 50€. Το ποσό των 50€ δόθηκε στους αριστούχους με φάκελο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου από τον Ηγούμενο της π. Εφραίμ, που περιείχε ακόμη ωραιότατη επιστολή, κομποσκοίνι, φυλακτό και εικονίτσα της Παναγίας, όλα ευλογία του Μοναστηριού και του Ηγουμένου της. Επίσης χορηγοί της εκδήλωσης ήταν και η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκη με τον Παναγιότατο κ. κ. Άνθιμο και η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» με τον πατέρα Γερβάσιο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του δημοτικού σχολείου των εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος», συνοδεία κρουστών Γυμνασίου – Λυκείου με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χρυσοχόου και χοράρχη τον κ. Αλέξανδρο Σαββόπουλο. Επίσης, συμμετείχε και η χορωδία του «Μεγάλου Βασιλείου» με χοράρχη τη δ. Ειρήνη Ινεπολόγλου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα. Ο αριστούχος μαθητής και φοιτητής πλέον της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιχαήλ Τσόγκας, έκανε εξαιρετική και σύντομη ομιλία αναφερόμενος στη ζωή και τους αγώνες του Μακεδονομάχου ήρωα, Παύλου Μελά.

Ο π. Σιλουανός εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, στον χαιρετισμό του, εκτός των άλλων, τόνισε ότι πρέπει η Πολιτεία και η Εκκλησία να συμπαραστέκονται και να βοηθούν την πολύτεκνη οικογένεια για να επιβιώσει η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός.

Ως εκπρόσωποι των βουλευτών που παραβρέθηκαν χαιρέτισαν ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο κ. Καλαφάτης Σταύρος και ο κ. Σαρίδης Ιωάννης, οι οποίοι συνεχάρησαν τους αριστούχους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο στην υπόλοιπη σχολική και ακαδημαϊκή τους πορεία.

Ο περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αφού συνεχάρη τους αριστούχους και έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένεια και τον σύλλογο. Τόνισε και επαίνεσε την προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Ηγουμένου της π. Εφραίμ στην πολύτεκνη οικογένεια και στους συλλόγους σχεδόν όλης της χώρας για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ευχαριστούμε τους αριστούχους, που επιμένουν στην αριστεία και μας κάνουν υπερήφανους και επιπλέον μας δίνουν την ευκαιρία να πραγματοποιούμε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας είναι εναντίον των Αρίστων και της Αριστείας και την επιλογή για τον σημαιοφόρο την κάνουν με κλήρωση, πράγμα που το θεωρούμε, επιεικώς, απαράδεκτο. Να γνωρίζετε ότι ο Σύλλογος μας μαζί με τα συνεργαζόμενα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης κάναμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τίποτε και είδαμε και εφέτος στην παρέλαση σημαιοφόρους με κλήρωση.

Αγαπημένοι μας αριστούχοι να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και εμείς σας ευχόμαστε τα καλύτερα και να είσθε πάντα και σε όλα αριστούχοι: ώστε να είσθε το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες και για το καλό της πατρίδας μας. Αν η Ελλάδα δεν προσβλέψει στην Αριστεία, σε όλα τα επίπεδα, δεν θα αποτινάξει ποτέ την κάθε είδους αθλιότητα που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοτοκάτος στη συνέχεια υπογράμμισε:
«Θα αναφερθώ επιγραμματικά στο μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας, σήμερα, στο δημογραφικό που έχει σχέση με την επιβίωση του Ελληνισμού. Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τις δημογραφικές εξελίξεις στη χώρα μας, τις γεννήσεις και τους θανάτους που ήταν περισσότεροι κατά 36.000 το 2017. Τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν και αναφέρονται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της πατρίδας μας. Σκέφτεται όμως και υπολογίζει κανείς ότι βιώνουμε την τρίτη δημογραφική κρίση στην μακραίωνη ιστορία μας; Τι κάνει η πολιτεία και η κυβέρνηση; Δεν άκουσε και δεν κατάλαβε κανείς από την πολιτεία και την κυβέρνηση αυτό που ανακοινώθηκε από το Δ.Ν.Τ. ότι: δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας λόγω της δημογραφικής κατάρρευσης;

Τι πρέπει να κάνει η χώρα μας; Πρώτα από όλα να σταματήσει την «Αθέατη  γενοκτονία» με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις που τις πληρώνει το κράτος και καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ που επανέφεραν τον «Κανόνα της Παγκόσμιας Μέγγενης» (Global gag rule). Ο νόμος αυτός εμποδίζει τις ΜΚΟ να λαμβάνουν χρηματοδότηση οικογενειακού προγραμματισμού από το κράτος και επιπλέον να μην μπορούν να χρησιμοποιούν ούτε τους δικούς τους πόρους για την παροχή υπηρεσιών αμβλώσεων και να σταματήσει να αντιμετωπίζει το παιδί και την πολύτεκνη οικογένεια ως κακιά μητριά».

Τελειώνοντας ο κ. Θεοτοκάτος τόνισε:
«Εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε όλους τους αναθεωρητές που θέλουν να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα της Ορθοδοξίας μας, της Ιστορίας μας και των θυσιών των προγόνων μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι όρθιοι στις επάλξεις μας και να μην ξεπουλήσουμε τα πρωτοτόκιά μας.

Να διδάξουμε στα παιδιά μας την αλήθεια όπως την βίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας.
Είναι ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση και παραμένουν πιστοί στις Παραδόσεις μας, στις Αξίες μας, στην Ιστορία μας και στους αγώνες μας.

Να μην αφήσουμε την Πατρίδα μας να χάσει τον χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση, χωρίς Εθνικότητα και χωρίς Ορθόδοξη ταυτότητα.
Ο λαός μας γνωρίζει καλά να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη. Γιορτάσαμε την περασμένη Κυριακή. Και θα το αποδείξουμε και πάλι.
Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει. Εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας».

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μίλησε για το Άγιο Όρος που πάντοτε
ενδιαφερόταν για τους πολυτέκνους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η πολυτεκνία είναι
καρπός της φιλοθεΐας. Ανδρόγυνο σημαίνει πνευματική ενότητα. Δεν υπάρχει
επικοινωνία στην οικογένεια σήμερα. Πρέπει να παραμείνουμε κοντά στην εκκλησία,
στον αυθεντικό τρόπο της πνευματικής Ζωής. Όποιος αποφεύγει την τεκνογονία ο Θεός
του δίνει την δοκιμασία της ασθενείας. Μας λείπει η απλή πίστη της γριούλας. Ο 20ος
αιώνας έδωσε τόσους αγίους ιδιαίτερα στην πατρίδα μας Η Μονή Βατοπαιδίου
προσπαθεί και βοηθάει τους πολυτέκνους, θα ζητιανεύω για να βοηθώ τους
πολυτέκνους».

Πριν από το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς
Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ ο Χρυσούς Στέφανος της
Δικαιοσύνης του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ από την πλευρά
του ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο πιστό αντίγραφο της
Παναγίας της Βηματάρισσας, της Εφόρου και Προστάτιδος της Ιεράς Μεγίστης
Μονής Βατοπαιδίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Οι πρ. Υπουργοί και Βουλευτές κ. Καράογλου Θεόδωρος, κ. Καλαφάτης Σταύρος,
κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, κ. Αναστασιάδης Σάββας, κ. Σαρίδης Ιωάννης.
Ο περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος. Οι
αντιπεριφερειάρχες κ. Παππάς Φάνης και κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος. Οι πρ. Γεν.
Γραμματείς κ. Κοκκόρης Παναγιώτης και κ. Σιμόπουλος Στράτος. Ο Δημοτικοί
Σύμβουλοι κ. Κούβελας Δημήτριος και κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος. Ο πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κουσενίδης Αλέξανδρος. Ο
πρ. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και διεθνολόγος κ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν.
Η πρ. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κολοβού Λίτσα. Ο Αντιδήμαρχος
Αμπελοκήπων κ. Κατζικάς Γεώργιος. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δεξιάς κ.
Κωστόπουλος Ηλίας. Οι πολιτευτές Θεσσαλονίκης κ. Ευθυμίου Άννα και ο κ.
Παπαγεωργίου Ιωάννης. Ο πρεσβευτής ειρήνης κ. Τουλίκας Βασίλειος. Ως
εκπρόσωποι του Αντιστρατήγου Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού,
παρεβρέθηκαν η Συνταγματάρχης Σαββάκη Άννα και ο Αρχιλοχίας Χρυσός
Γεώργιος. Ο κ. Τιμαμόπουλος Θωμάς και ο κ. Κνης Αθανάσιος. Ο εκπρόσωπος
του γεωτεχνικού επιμελητήριου Ελλάδος κ. Βαφειάδης Δημήτριος.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων: Καρδίτσας κ. Σούφλα Ουρανία,
Χαλκιδικής κ. Ιφιγένεια Κυριάκου, Μαγνησίας κ. Πράπα Τάνια, Καβάλας κ.
Βοϊδης Ιωάννης, Γιαννιτσών κ. Κώστας Μπεκρής, Βεροίας κ. Μουρτζίλας
Στέργιος, «Μέριμνα» Θεσσαλονίκης κ. Μπελούρης Δημήτριος και ο αντιπρόεδρος
κ. Μπούρης Χρήστος.


Σχολιάστε εδώ