Δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Alpha

Δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Alpha

«Αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών», από τη δεκαετία του ’20, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

> Η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας της Ελλάδας είναι το αποτέλεσμα ενός κοπιαστικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, με όφελος και για τις δύο πλευρές. Το «θαύμα της βούλησης» έγινε!

> Φιλοδοξούμε, σε βάθος 10-15 ετών, το κράτος να μπορεί να βγάζει σχεδόν το σύνολο του ποσού της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών, από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιούσιας που σήμερα λιμνάζει.

> Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχουν νόμοι και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί πόρους από την κοινωνία. Σύμφωνα με τις ενδείξεις το 1/3 του χρέους της χώρας οφείλεται στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Δεν πρέπει αυτά να τα ψάξουμε;

> Αν το δόγμα Πολάκη, που καταγγέλει η αντιπολίτευση, είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν στη φυλακή, η δικαιοσύνη το αποφασίζει. Ο κ. Παπαντωνίου δεν προφυλακίστηκε εξαιτίας πολιτικής σκευωρίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

> Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωκλογές και η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ