WTM 2018: Η Βικτόρια Χίσλοπ θα προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό

WTM 2018: Η Βικτόρια Χίσλοπ θα προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό

Τη διάθεσή της να συνεργαστεί με τις ελληνικές τουριστικές αρχές για τη μεταφορά των μυθιστορημάτων της που έχουν επίκεντρο την Ελλάδα, σε κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους που θα αναδεικνύουν μια διαφορετική εκδοχή της χώρας μας στους θεατές, διατύπωσε η συγγραφέας Victoria Hislop, καλεσμένη του ΕΟΤ στην έκθεση WTM του Λονδίνου.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, η κ. Hislop αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΕΟΤ προκειμένου να σπονσοράρει τις ταινίες, οι οποίες θα έχουν γυρίσματα σε μοναστήρια και μικρά, άγνωστα χωριά της Ελλάδας.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη χρονιά και οι ταινίες θα είναι έτοιμες για προβολή στο 2020. Το τελικό επεισόδιο της πρόσφατης μεταφοράς του μυθιστορήματος «The Island» παρακολούθησαν πάνω από το 75% των θεατών στην Ελλάδα.

Οι ταινίες αυτές θα ταξιδέψουν τους θεατές πέρα από την επιφάνεια και θα τους παρουσιάσουν μια άλλη πλευρά της Ελλάδας, μακριά από τα παραθαλάσσια θέρετρα, γιατί είναι κρίμα να επισκέπτεται κανείς την Ελλάδα και να βλέπει μόνο τις παραλίες της, δήλωσε η κ. Hislop.

Η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα για την ελληνική οικονομία, η οποία είχε ανάπτυξη 2,1% φέτος και αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω ανάπτυξη 2,5% το 2019, την υψηλότερη της τελευταίας 10ετίας.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας, συμβάλλοντας με 35 δισ. ευρώ ετησίως στην ελληνική οικονομία. Οι δαπάνες του εισερχόμενου τουρισμού έφθασαν τα 17,1 δισ. ευρώ το 2018 και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο tornosnews.gr


Σχολιάστε εδώ