Κι όμως, υπάρχουν γενίτσαροι…

Κι όμως, υπάρχουν γενίτσαροι…

Λάθος κάνουν όσοι νομίζουν ότι οι… γενίτσαροι δεν υπάρχουν πια… Λαμπρή απόδειξη της ύπαρξής τους ο υπουργός Διασποράς της Αλβανίας και πρώην πρωθυπουργός Παντελή Μάικο.

Ομογενής ο ίδιος, που βοηθήθηκε, όταν το χρειάστηκε, σε μια σοβαρή οικογενειακή υπόθεση υγείας από το ελληνικό κράτος και έχει τελικά αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ανθέλληνες πολιτικούς στα Τίρανα.

Έτσι, με αφορμή την εκτέλεση του Κωσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, ο κ. Μάικο με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντόπισε την… αιτία του κακού στα Βαλκάνια. «Ο ψευδο-Ελληνισμός είναι μία από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια», έγραψε ο κ. Μάικο και προχώρησε ένα βήμα ακόμη. Αφού εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Αλβανία, επειδή ο Κατσίφας επιτέθηκε στους αστυνομικούς, με ειρωνικό τρόπο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νέου άνδρα, που «ενώ είναι Αλβανός, μεταμορφώθηκε σε ψευδο-Έλληνα».

Και σύμφωνα με τον κ. Μάικο (όπως μεταφράσθηκε η ανάρτησή του από το «Βαλκανικό Περισκόπιο») το ελληνικό κράτος «οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, ότι εδώ και δύο αιώνες παραβιάζει τα δικαιώματα των σύγχρονων Ελλήνων οι οποίοι είναι Αρβανίτες ή Αλβανοί, στο όνομα ενός σύγχρονου ψευδο-Ελληνισμού».

Ο λόγος που καταγράφουμε τις δηλώσεις αυτές του, ελληνικής καταγωγής, ανθέλληνα Παντελή Μάικο είναι για να εκφράσουμε την απορία μας για το αν έχει γίνει ήδη διάβημα στην αλβανική πλευρά για τις δηλώσεις αυτές. Γιατί ο κ. Μάικο δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά υπουργός, που έχει μάλιστα στο χαρτοφυλάκιό του τη διασπορά. Και αν καταλάβαμε καλά, έχει εντάξει στην αλβανική διασπορά και τον μισό ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι οι Αρβανίτες είναι και Αλβανοί…

[email protected]

Φωτό: albapoli.com


Σχολιάστε εδώ