ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 12 φορές τροποποίησαν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 12 φορές τροποποίησαν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ!

Αυτό κι αν δεν είναι μεγάλο κατόρθωμα…

– Έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους

Γράφουν Ιστορία στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά κόσμον… ΕΦΚΑ. Μέσα στο 2018 έχουν τροποποιήσει τον προϋπολογισμό δώδεκα φορές, η τελευταία στις 31 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και για μια 13η αναπροσαρμογή.
Απόδειξη όλα αυτά της έλλειψης προγραμματισμού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού από τη διοίκηση, που αδυνατεί να προβλέψει εγκαίρως τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν στην πορεία.

Η 12η τροποποίηση του προϋπολογισμού κατέστη αναγκαία προκειμένου να μπορέσει ο ΕΦΚΑ να ανταποκριθεί στη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Μάτι. Η αρχική πρόβλεψη ήταν για 5 εκατ. ευρώ, αλλά στην πορεία διαπίστωσαν ότι το ποσό δεν επαρκούσε, καθότι οι ανάγκες ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες. Έτσι αποφασίσθηκε το ποσό να αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. ευρώ (σχεδόν να διπλασιαστεί).
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων: Πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι του ΕΦΚΑ να έπεσαν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους για τα χρήματα που απαιτούνται για την οικονομική ενίσχυση, από τη στιγμή που υποτίθεται ότι στους υπολογιστές του φορέα είναι καταγεγραμμένοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που κατοικοεδρεύουν στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε τα ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν είτε οι αρμόδιοι υπάλληλοι έκαναν λάθος στον πολλαπλασιασμό.
Εκτός και αν συνέβη κάτι άλλο, πολύ χειρότερο…


Σχολιάστε εδώ