Τρομάζει τη ΝΔ ο μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο

Τρομάζει τη ΝΔ ο μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο

-Γιατί, αν κυβερνήσει μετά τις εκλογές, θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα

Ως… βραδυφλεγή βόμβα αντιμετωπίζουν στη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα των συμβασιούχων του Δημοσίου, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε με ραγδαίους ρυθμούς την περίοδο μετά το 2015. Αν και στην Πειραιώς δεν έχουν πλήρη στοιχεία (η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει στα σχετικά αιτήματα εντός και εκτός Βουλής), υπολογίζουν ότι ο συνολικός αριθμός είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Θεωρούν δε ότι θα αυξηθεί κι άλλο τους επόμενους μήνες, καθώς εν όψει εκλογών η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αθρόες συμβάσεις νέων υπαλλήλων για ψηφοθηρικούς λόγους. Ήδη ένας μετά τον άλλον υπουργοί εξαγγέλλουν ή προαναγγέλλουν χιλιάδες προσλήψεις στις κεντρικές υπηρεσίες ή στους εποπτευόμενους φορείς. Κάτι που θα επιβαρύνει κι άλλο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο προβληματισμός στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ακόμη πιο έντονος καθώς οι συμβάσεις όσων προσλαμβάνονται τώρα ή πρόκειται να προσληφθούν τους επόμενους μήνες θα λήξουν μετά τις εκλογές. Που σημαίνει ότι την αναστάτωση που αναπόφευκτα θα προκληθεί θα κληθεί να τη διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση. Δεδομένου ότι θα αφορά χιλιάδες ανθρώπους, το πρόβλημα θα έχει και κοινωνικές διαστάσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι λίγοι στη ΝΔ εκείνοι που πιστεύουν ότι φορτώνοντας το Δημόσιο με χιλιάδες, αχρείαστους ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις, συμβασιούχους η κυβέρνηση δεν επιδιώκει απλώς και μόνο να μαζέψει ψήφους με συγκαλυμμένες υποσχέσεις για μονιμοποίηση, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να δυσκολέψει κι άλλο το έργο της επόμενης κυβέρνησης και να της φορτώσει την ευθύνη και το πολιτικό κόστος για τις… απολύσεις των εργαζομένων.

Τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία, που θα είναι εκτός απροόπτου η επόμενη κυβέρνηση, καθίστανται πιο περίπλοκα λόγω και της δέσμευσης που έχει αναλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης για απόλυση όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς αναζητούν μια νέα διατύπωση, που θα αφήνει ελπίδες για μια μερίδα συμβασιούχων.

Το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία θα εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση ούτως ώστε τα αρμόδια υπουργεία να καταθέσουν πλήρη στοιχεία με τον συνολικό αριθμό συμβασιούχων που απασχολούνται στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη μορφή και τη διάρκεια των συμβάσεων. Να γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση που θα παραλάβουν μετά τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ