Ο Γιάννος υπονόμευσε την ισχύ του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Ο Γιάννος υπονόμευσε την ισχύ του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Πέρα από τα… ψιλά που άρπαξε

Κάθε άλλο παρά πενταροδεκάρες ήταν αυτά που είχε βάλει στην άκρη ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις προσωπικές του ανάγκες. Περιλαμβάνονται κι αυτά, κάπου 1,3 εκατ. ευρώ, στη λίστα Λαγκάρντ, την οποία πλήρωσαν πολλοί… αχόρταγοι.
Η μεγάλη μπάζα, όμως, ήταν –από όσα έχουν έλθει μέχρι στιγμής στο φως– τα 2,5 εκατ. ευρώ που πήρε μίζα για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών όταν είχε τα κλειδιά του υπουργείου Άμυνας, παρά την έγγραφη διαφωνία του Α/ΓΕΝ, υποναυάρχου Αντώνη Αντωνιάδη, που επισήμαινε ότι «ο εκσυγχρονισμός δεν θα έχει ανταποδοτικό όφελος για το Πολεμικό Ναυτικό, αφού τα συγκεκριμένα πλοία θα είναι πλέον πέραν του επιτρεπτού ηλικιωμένα, με μειωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και αξιοπιστία». Σε απλή γλώσσα, ο κ. Γιάννος, προκειμένου να αρπάξει τη μίζα, υπονόμευσε την επιχειρησιακή ισχύ του Πολεμικού μας Ναυτικού, και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημά του.
Είχε όμως στην άκρη –άγνωστο από πού– το 1985, μετά τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, στον λογαριασμό του στην Credit Suisse 585.000 δολ.
Οι δικαστές, πάντως, εκτιμούν ότι η ζημία του Δημοσίου δεν είναι μόνο 400 εκατ. ευρώ, αλλά ζημία που δεν μπορεί να αποτιμηθεί!
Και ο κουμπάρος…
Πρόσωπο-κλειδί στις αρπαχτές του κυρίου Γιάννου εμφανίζεται να είναι ο κουμπάρος του Γιώργος Κανδαλέπας, ο οποίος ελέγχεται από τις ελληνικές αρχές. Φαίνεται, όμως, ότι ο… λαγός θα βγει από τους ελέγχους που γίνονται στην Ελβετία.


Σχολιάστε εδώ