150 μέρες στα… γραφεία κτηματογράφησης

150 μέρες στα… γραφεία κτηματογράφησης

Θα ζαλιστεί ο κόσμος

Το διάστημα των πέντε μηνών που μεσολαβεί μεταξύ Χριστουγέννων και αυτοδιοικητικών (τουλάχιστον) εκλογών δεν θα έχει προηγούμενο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού το Κτηματολόγιο συσσώρευσε πολυετείς υποχρεώσεις.

Πάνω από τρία εκατομμύρια συμπολίτες μας θα κληθούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, πληρώνοντας 35 ευρώ για κάθε ακίνητο, σε εκατοντάδες περιοχές σε όλη τη Ελλάδα.

Την ίδια περίοδο, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν τέλη για τις ιδιοκτησίες τις οποίες δήλωσαν πριν από… είκοσι χρόνια (κάποιοι, χαριτολογώντας, λένε ότι… και έγκλημα να είχε γίνει θα είχε παραγραφεί).

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η β’ φάση των προγραμμάτων του 2008, όπου οι πολίτες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και αστικά κέντρα θα κληθούν να καταβάλουν τα αναλογικά τέλη (ένα τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους, αφού αφαιρεθούν είκοσι χιλιάδες ευρώ).

Και σαν να μη φτάνουν αυτά, το ίδιο διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες, ιδίως σε αγροτικές περιοχές, θα είναι σε πλήρη εγρήγορση λόγω της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν τον νου τους μήπως και το ακίνητό τους δεν δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να μεταβιβαστεί στο κράτος προς… αξιοποίηση.

Δεν σπέρνουμε πανικό, απλά καταδεικνύουμε πόσο δαπανηρή είναι για τους φορολογούμενους πολίτες η χρόνια διοικητική ανεπάρκεια.


Σχολιάστε εδώ