Προς το παρόν, σειρά έχουν 4 πρώην υπουργοί της ΝΔ!

Προς το παρόν, σειρά έχουν 4 πρώην υπουργοί της ΝΔ!

Μέσα σε κλίμα σκανδάλων και σκανδαλολογίας θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, καθώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσω της… δικαστικής οδού να ανακόψει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία και παράλληλα να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής. Προάγγελος όλων αυτών η πρόθεση (απόφαση) της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία να παραπέμψει σε προανακριτική πέντε στελέχη (πρώην υπουργούς) από τα δύο κόμματα.

Η αρχή έγινε με την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου, θα συνεχιστεί με ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», εμβόλια, Novartis, κ.ά., ενώ θα υπάρξει σίγουρα και συνέχεια. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και για «επιχείρηση λάσπης», ενώ προαναγγέλλει… «αντίποινα» όταν και εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Το δε Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «σκευωρία» που θα αποκαλυφθεί, ενώ χαρακτηρίζει μυθεύματα τα περί δήθεν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα ζητείται η παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή πέντε πρώην υπουργών Υγείας: Δ. Αβραμόπουλου, Άδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη, Μ. Σαλμά από τη Νέα Δημοκρατία και Ανδρ. Λοβέρδου από το Κίνημα Αλλαγής. Οι κατηγορίες που θα τους αποδίδονται θα έχουν να κάνουν με την προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη, την πώληση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε τέσσερις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διεξαχθούν εντός του Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από μεθαύριο Τρίτη. Συνεδριάσεις που αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να διεξαχθούν μέσα σε κλίμα σκληρής αντιπαράθεσης. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν ότι πρέπει να αναμένονται οι αποφάσεις των μελών της Εξεταστικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η παραπομπή σε προανακριτική να μην αφορά πέντε, αλλά λιγότερα πρόσωπα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εξεταστικής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι το πόρισμα θα αναδεικνύει ευθύνες, θα περιέχει στοιχεία και διαπιστώσεις, αλλά την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη σύσταση προανακριτικής έχει η Ολομέλεια της Βουλής.

Παίρνοντας θέση στις διαρροές από την κυβέρνηση περί παραπομπής σε προανακριτική, η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι από τις έρευνες που έκανε η Εξεταστική δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος στελέχους της, ενώ έκανε λόγο για «μεθοδευμένη προσπάθεια» εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να πλήξει πολιτικούς αντιπάλους της. Έκανε δε μνεία στις καταγγελίες της Ελ. Ράικου αλλά και στις αναφορές του Π. Πολάκη για την… ανάγκη να μπουν κάποιοι φυλακή προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. «Δικαιώνεται ο αρχικός μας φόβος», σημείωσε από το Κίνημα Αλλαγής η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μέλος της Επιτροπής.

«Η Εξεταστική συστήθηκε μόνο και μόνο ως πράξη προεκλογικής πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων. Όχι για να λάμψει η αλήθεια. Στις επιμέρους υποθέσεις («Ντυνάν» και ΚΕΕΛΠΝΟ) δόλια κατάχρηση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ούτε προέκυψε ούτε καταλόγισε κανείς, πλην του γνωστού πλέον συκοφάντη Π. Πολάκη. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν και αναπαράγουν τις προσφιλείς τους μεθόδους και των κουκουλοφόρων της Novartis».


Σχολιάστε εδώ