Επιτέλους, ας λυθεί το θέμα των δανεικών…

Επιτέλους, ας λυθεί το θέμα των δανεικών…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Με αφορμή το ματς του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ έγινε και πάλι μεγάλη κουβέντα για τους δανεικούς του «Δικεφάλου», που βάσει συμφωνίας δεν παίζουν στα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Βάση της συμφωνίας που υπάρχει (όπως και πέρυσι), οι Γιαννούλης, Κουλούρης και Χατζηισαΐας, όπως και ο Ουάρντα πέρυσι, οι οποίοι ανήκουν στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι δανεικοί στον Ατρόμητο, δεν παίζουν στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων.
Αυτό κάνει τους άλλους διεκδικητές του τίτλου να… φωνάζουν ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται με ίσους όρους, διότι με… άλλον Ατρόμητο παίζει ο ΠΑΟΚ και με άλλον οι υπόλοιποι.

Από την άλλη, όμως, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν σωστό να μην αγωνίζονται οι δανεικοί απέναντι στις ομάδες στις οποίες ανήκουν. Και αυτό για να μην υπάρχουν σκιές σε περίπτωση που κάποιος δανεικός κάνει κάποιο λάθος.
Φαντάζεστε τι θα λεγόταν αν ο Χατζηισαΐας έκανε ένα λάθος όπως του Κρέσπο με τη Βίντι, που στοίχισε ένα γκολ;

Όλα αυτά τα λάθη ή οι αδυναμίες είναι μέσα στα παιχνίδια, αλλά αν γίνουν από δανεικούς θα θεωρηθούν ύποπτα.

Ο Σταύρος Κοντονής, όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού, είχε εξαγγείλει ότι το θέμα θα επιλυθεί και ότι είτε θα απαγορεύονται οι δανεισμοί μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία είτε θα έμπαινε πλαφόν. Τίποτα, όμως, δεν προχώρησε.

Η δημιουργία ομάδων Β’ (όπως στην Ισπανία) θα έδινε μια άλλη λύση στο θέμα. Οι ομάδες Β’ μπορούν να φτάσουν μέχρι μία κατηγορία κάτω από εκεί που αγωνίζονται οι πρώτες ομάδες, αλλά μπορούν να απορροφήσουν τους παίκτες που δεν υπολογίζονται στις μητρικές ομάδες, όπως και παιδιά από τις ακαδημίες τους.

Αλλά ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει μελετημένα και όχι στο πόδι, όπως πήγε να γίνει φέτος, με την πρόταση για συμμετοχή των ομάδων Β’ στη Football League να απορρίπτεται…


Σχολιάστε εδώ