Ελένη Θεοχάρους: «Οι οιμωγές της οικογένειας να φτάσουν στην Αθήνα, τη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες»

Ελένη Θεοχάρους: «Οι οιμωγές της οικογένειας να φτάσουν στην Αθήνα, τη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της κύπριας ευρωβουλευτού Ελ. Θεοχάρους, η οποία ταξίδεψε στην Αλβανία και συναντήθηκε με την οικογένεια του αδικοχαμένου Κ. Κατσίφα. Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες της για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελέσθηκε από τους αλβανούς αστυνομικούς αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες στο Στρασβούργο και σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα ήθελα οι οιμωγές της οικογένειας να φτάσουν στην Αθήνα, στη Λευκωσία και στις Βρυξέλλες. Ζήσαμε στιγμές αρχαίας τραγωδίας, από την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντησή της με τα μέλη της οικογένειας του Κ. Κατσίφα. Έθεσε δε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τον πυροβόλησαν οι άνδρες της Αλβανικής Αστυνομίας: «Γιατί δολοφονήθηκε τόσο άγρια ο Κωνσταντίνος;», «Γιατί τον προκαλούσαν τόσους μήνες;».

Προχώρησε δε σε συγκεκριμένες καταγγελίες: «Θέλουν να φύγουν όλοι όσοι έχουν έρθει εδώ από την Ελλάδα και είναι και στα γύρω χωριά προκειμένου να γίνει ένας επιβεβλημένος ενταφιασμός ενός ήρωα, γιατί για μένα είναι ήρωας. Αυτός είναι ο λόγος που κατακρατούν τη σορό του Κωνσταντίνου». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η Ελ. Θεοχάρους περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα το νομικό καθεστώς που υπάρχει στη γειτονική χώρα.

«Στην Αλβανία δεν υπάρχουν τα νομικά όπλα να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του. Υπάρχει τυφλή βία, κρατική αυθαιρεσία και κρατική βία», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε το ερώτημα κατά πόσο η οικογένεια του Κ. Κατσίφα μπορεί να διεκδικήσει νομικά τη δικαίωσή της. Ακόμη, έκανε λόγο για «συνεχή καταπίεση της ελληνικής μειονότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας» και σημείωσε ότι «αυτό το δράμα πρέπει να πάρει ένα τέλος».


Σχολιάστε εδώ