Στα… άκρα η σύγκρουση για την επέκταση του Λιμανιού

Στα… άκρα η σύγκρουση για την επέκταση του Λιμανιού

-Μέλος συνδυασμού της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον δήμαρχο να παραιτηθεί από το ΔΣ του ΟΛΠ, επειδή λέει ότι εξυπηρετεί συμφέροντα της Cosco!

Αφορμή για έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο και τους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ έγινε η επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας του Πειραιά. Ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι είναι ακατανόητο κάποιοι, που εμφανίζονται ως επικεφαλής Κινήσεων για την προστασία του λιμανιού, αλλά έχουν ξεκάθαρη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: Ήταν και υποψήφιοι με το «Λιμάνι της Αγωνίας»), να τον εγκαλούν ότι δεν μπλοκάρει το master plan του ΟΛΠ, τη στιγμή που η επέκταση του λιμανιού ήδη γίνεται και μόνοι αρμόδιοι για να μπλοκάρουν το master plan είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και η ΣΑΛΕ!

Πώς είναι δυνατόν εκείνοι που έφεραν τους Κινέζους στον Πειραιά, που τους παραχώρησαν το λιμάνι, που έχουν διασφαλίσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την επέκτασή του και τη δέσμευσαν στις υποχρεωτικές επενδύσεις να βγαίνουν από το κάδρο, να μένουν στο απυρόβλητο και να φταίει μόνο ο δήμαρχος, επειδή δεν προχωράει κάποιες μελέτες. Τη στιγμή που πουλήθηκε όλο το λιμάνι χωρίς να υπάρχει στον φάκελο ούτε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Αντί, λοιπόν, οι κύριοι αυτοί -συνέχισε ο δήμαρχος- να απευθυνθούν σε εκείνους που πούλησαν το λιμάνι και όλους τους χώρους μέχρι το Πέραμα χωρίς καμία περιβαλλοντική πρόβλεψη, εγκαλούν τον δήμαρχο επειδή δεν κυνηγάει το υπουργείο για να δώσει κάποια περιβαλλοντικά στοιχεία που αρνείται να τα δώσει!

Οι σύμβουλοι του «Λιμανιού της Αγωνίας» Δημήτρης Γκερλές και Βάνα Μελά είπαν ότι «οι βουλευτές υπακούν στις εντολές των κομμάτων και ως εκ τούτου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πειθάρχησαν στο κόμμα τους και υπέγραψαν την πώληση του λιμανιού». «Εμείς όμως», συνέχισαν, «έχουμε τις δικές μας απόψεις. Δεν θα απολογηθούμε για τις πράξεις κανενός κόμματος! Άλλωστε δεν πληροφορηθήκαμε τι έγινε την Κυριακή, γιατί είχαμε σοβαρή δουλειά ως συνδυασμός και είμασταν απασχολημένοι όλη μέρα».

Η αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη ήταν: «Αν εσάς σας λένε διάφορα και δεν σας πειράζει, εγώ δεν είμαι έτσι. Όταν μου λένε κάτι απαντάω, και μάλιστα σκληρά, γιατί δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου! Επειδή λοιπόν ένας από τον συνδυασμό σας (σ.σ.: Κάποιος Σωτήρη Αλεξόπουλος) έγραψε σε φιλική σας ιστοσελίδα ότι πρέπει να παραιτηθώ από μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ επειδή παίρνω αποζημίωση -όπως παίρνουν όλα τα μέλη του ΔΣ- και εξυπηρετώ τα συμφέροντα της Cosco, παρακαλώ να μου πείτε αν γι’ αυτόν τον λόγο πληρώνονται και εκείνοι που υπέγραψαν και ψήφισαν το ξεπούλημα του λιμανιού. Γιατί τόσο οι υπουργοί όσο και οι βουλευτές παίρνουν αποζημίωση. Την παίρνουν για να ψηφίζουν και να υπογράφουν ό,τι τους λένε;».

Οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν τι να πουν. Για λίγο έμειναν άφωνοι και μόνο η Βάνα Μελά ψέλλισε «διαφωνούμε», αλλά μάλλον κανένας δεν την άκουσε… Αν φυσικά το «Λιμάνι της Αγωνίας» διαφωνούσε με τις αναρτήσεις του Σωτήρη Αλεξόπουλου θα διαχώριζε τη θέση του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.


Σχολιάστε εδώ