Ο ισλαμιστής Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο – Ηχηρή απάντηση της Αθήνας

Ο ισλαμιστής Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο – Ηχηρή απάντηση της Αθήνας

-Όταν η Τουρκία ξεκαθαρίσει με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς στην Κύπρο, θα αναλάβει δράση στο Αιγαίο και τη Θράκη;

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης μίας κορβέτας στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου, τονίζουν ότι «ο μόνος  δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας».

Ο Ταγιπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή ένταξης στον Πολεμικό Ναυτικό μιας ακόμη κορβέτας και παρουσία των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, εκτόξευσε νέες απειλές μιλώντας και για εκβιασμό εναντίον της κατοχικής δύναμης.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο που θα αποκλείει την  Τουρκία και την (παράνομη) «ΤΔΒΚ»… «Εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούν να παρακάμψουν την Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους… Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες αποδυνάμωσης της θαλάσσιας ισχύος της Τουρκίας». Δεν έχουμε βλέψεις εναντίον δικαιωμάτων και εδαφών άλλων χωρών. Αλλά αυτά που ζήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και  στο Αιγαίο ανέδειξαν την ανάγκη η Τουρκία να είναι ισχυρή και το Πολεμικό Ναυτικό μας είναι  δυνατό. Προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας”, πρόσθεσε, εννοώντας τους Τουρκοκύπριους».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα αντίθετα με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα “τεράστιο” λάθος.

Φωτογραφια Τουρκική Προεδρία

 


Σχολιάστε εδώ