Μάκης Κουρής: Στήνει στον τοίχο Έλληνες ο Ράμα κι εμείς πέρα βρέχει…

Μάκης Κουρής: Στήνει στον τοίχο Έλληνες ο Ράμα κι εμείς πέρα βρέχει…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Εκβιασμοί μέχρι την τελευταία στιγμή για να δώσουν στον πατέρα τον νεκρό γιο του, με την Αθήνα να μην αντιδρά…

Τι να πούμε, τι; Να κλάψουμε για την κατάντια μας; Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την Αστυνομία του Έντι Ράμα, πρωθυπουργού της Αλβανίας, ένας νέος, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, το… έγκλημα του οποίου ήταν ότι αγαπούσε την πατρίδα του, την Ελλάδα. Κάτι που δεν το έκρυβε, είχε πάντα μαζί του την ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες. Και η μόνη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν μια τυπική δήλωση διαμαρτυρίας και από κει και πέρα σιωπή.

Ακόμη και όταν έγραψε ο… φίλος και γείτονας κ. Ράμα εκείνο το κατάπτυστο tweet, όπου απαιτούσε από εμάς να μη χαρακτηρίζουμε «απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της Αστυνομίας μας», από το Μαξίμου καμία απολύτως α­ντίδραση! Προφανώς, για να μη στενοχωρήσουμε τον… καλό μας γείτονα, που δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί την ελληνική μειονότητα, η οποία έχει αποδεκατιστεί από το κυνηγητό που υφίσταται μονίμως και πολλοί Έλληνες τα μαζεύουν και έρχονται στην πατρίδα ή πάνε στην Αμερική. Και όλα αυτά την ώρα που προσφέρουμε στον Ράμα κομμάτι των χωρικών μας υδάτων.

Υπάρχουν και χειρότερα, όμως: Καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρξε και στην άρνηση των… Τιράνων να δώσουν στον γέρο πατέρα του Κατσίφα τη σορό του παιδιού του. Βάζουν όρους. Ο αλβανός Εισαγγελέας απαίτησε να πάει ο πατέρας στα Τίρανα να καταθέσει για να παραλάβει το νεκρό παιδί του.

Απόλυτη αφωνία της κυβέρνησης και σε αυτή την απάνθρωπη πρόκληση των υποτακτικών του Ράμα.

Η ίδια αφωνία και από όλους εκείνους τους… ευαίσθητους που αντιδρούν για τα προβλήματα του χώρου τους, όπως τους ακαδημαϊκούς, τους πανεπιστημιακούς, την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την Ένωση Δικαστών, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Συνδικάτα κ.λπ.

Αφωνία ακόμη και από την Εκκλησία.

Εκτελέστηκε εν ψυχρώ ένα παλικάρι, που είχε την ψυχή να μην κρύβει την ταυτότητά του, να δείχνει ότι είναι Έλληνας, κι εμείς μιλιά… Μη μας πουν εθνικιστές και ακροδεξιούς. Δεν βλέπουν την ανυποχώρητη στάση των Σκοπιανών, που δεν έκαναν πίσω για την ταυτότητα «Μακεδών», κι εμείς τους την προσφέραμε στο πιάτο. Και θα τρίζουν τα κόκαλα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία μας.

Μόνο από την ηγεσία της Αστυνομίας δεν υπήρξε αφωνία… Έσπευσε να λασπώσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, για τον οποίο όλο το χωριό του μόνο καλά λόγια είχε να πει –«το παιδί αυτό ήταν η ψυχή του χωριού», είπαν οι συγχωριανοί του σε ελληνικές εφημερίδες–, ότι το 2008 είχε συλληφθεί κάπου στο Χαλάνδρι για κατοχή ναρκωτικών, αλλά αθωώθηκε… Ντροπή τους…

Με πέντε μέρες καθυστέρηση, θυμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη να στείλουν αξιωματικό της Αστυνομίας για να συμμετάσχει στις έρευνες, κάτι που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και γύρευε όλες τις προηγούμενες μέρες τι στοιχεία κατέστρεψαν ή απέκρυψαν για να τα φορτώσουν όλα στον Κατσίφα, τον οποίο εκτέλεσαν.

Αυτοί είμαστε, δυστυχώς… Βρίσκει και κάνει τον νταή ο Ράμα.

Φωτό: dev.nrt24.ru


Σχολιάστε εδώ