Μuseum Diplomacy: Τα Μουσεία ως Διπλωμάτες

Μuseum Diplomacy: Τα Μουσεία ως Διπλωμάτες

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Μuseum Diplomacy: Τα Μουσεία ως Διπλωμάτες».
To
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 – 14:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπουζιάνη (Γεωργίου Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη).


Στην ημερίδα θα συζητηθεί ο ρόλος των Μουσείων ως διαμορφωτών ταυτότητας στο εσωτερικό μιας χώρας και Πρεσβευτών ενός Πολιτισμού στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και διακεκριμένων επιστημόνων από το χώρο του πολιτισμού και της διπλωματίας. Τα Μουσεία με τις αδελφοποιήσεις με άλλα Μουσεία, τις ανταλλαγές εκθεμάτων, τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς δράσεις πλέκουν ένα δίκτυο σχέσεων που αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική επικουρία για τη διεθνή διπλωματία.

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει απευθύνοντας χαιρετισμό η κυρία Ρέα Πολίτη, Επικεφαλής του Ε.Ι.Π.Δ. στην Αθήνα.
Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν ο πρέσβης ε.τ κύριος Χάρης Καραμπαρμπούνης, η εθνολόγος κυρία Λίλα ντε Τσάβες, η λέκτορας Μουσειολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Μάρλεν Μούλιου, η ιστορικός και κριτικός Τέχνης κυρία Ίρις Κρητικού, η Έφορος των Μουσείων και της Βιβλιοθήκης της Εστίας Νέας Σμύρνης κυρία Θέμις Παπαδοπούλου, ο μηχανολόγος μηχανικός και δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα και στο Κατάκολο καθώς και του Μουσείου Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία κύριος Κωνσταντίνος Κοτσανάς, η εκπαιδευτικός μουσειολόγος κυρία Ζαμπέλ Μουρατιάν και ο μουσειολόγος – μουσειογράφος κύριος Στυλιανός Πλάκας.

Συντονίζει η δημοσιογράφος κυρία Λένα Μπέλλου, επικεφαλής Τύπου και Επικοινωνίας του Ε.Ι.Π.Δ.

Θα αποσταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε το Πρόγραμμα Ημερίδας “Τα Μουσεία ως Διπλωμάτες” ΕΔΩ


Ε.Ι.Π.Δ
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017.
Αποτελεί μια επιστημονική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία και είναι ο μοναδικός φορέας που μελετά, ερευνά και διαδίδει την Πολιτιστική Διπλωματία στην Ελλάδα.
Το Ε.Ι.Π.Δ. επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας και στο εξωτερικό αναδεικνύοντας τις αξίες του πολιτισμού μας.


 


Σχολιάστε εδώ