ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ – Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ 2

ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ – Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ 2


Συγγραφέας
Σκάρλετ Τόμας
Μεταφραστής
Φωτεινή Μοσχή


Η Έφη Τρούλαβ έχει αποβληθεί από τα μαθήματα μαγείας και τώρα δεν μπορεί καν να επιστρέψει στον Άλλον Κόσμο – το μέρος που αγαπά περισσότερο και όπου νιώθει ότι ανήκει. Αν καταφέρει να βρει ένα αντίτυπο του βιβλίου Οι Επίλεκτοι για να δώσει στον πατέρα της, ίσως μπορέσει να φτιάξει τα πράγματα.
Το πρόβλημα είναι ότι, όλως περιέργως, έχουν εξαφανιστεί όλα τα αντίτυπα του βιβλίου, διότι ο Άλβιον Φρίκι, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πληρώνει τους ανθρώπους για να τα καταστρέψει ώστε να είναι ο μοναδικός κάτοχος της συλλεκτικής έκδοσης που ετοιμάζει η εκδότρια Σκυλούριαν Μίντζαρ.
Η Ρέιβεν υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το σχέδιο της Σκυλούριαν αλλά δεν είναι σίγουρη τι, ενώ ο Μαξιμίλιαν έχει εξαφανιστεί κάπου στην Ευρώπη την εποχή του Ναπολέοντα.
Θα καταφέρουν οι πέντε φίλοι –η Έφη, η Ρέιβεν, ο Μαξιμίλιαν, η Λέξι και ο Γουλφ– να ενώσουν τις δυνάμεις τους ξανά για να σώσουν τον κόσμο από τους Νταϊμπέρι; Και θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τον Τέρενς Ντιρ-Χαρτ, τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων που φαίνεται να ενδιαφέρεται μάλλον υπερβολικά για τη ζωή της Έφης;


Απόσπασμα βιβλίου

Η δυστυχία του Όργουελ Μπούκεντ είχε ξεκινήσει, όπως οι περισσότερες δυστυχίες, όταν είχε δει μπροστά στα μάτια του την προοπτική της ευτυχίας και έπειτα την είχε χάσει τόσο σκληρά. Αυτό είχε συμβεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά νωρίτερα. Άκουγε ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό του καθώς επέστρεφε από το πανεπιστήμιο, όταν άκουσε μια ανακοίνωση για έναν διαγωνισμό.
Ο Όργουελ Μπούκεντ λάτρευε τους διαγωνισμούς. Δεν το παραδεχόταν σε πολλούς, αλλά τον έκαναν σχεδόν ευτυχισμένο. Μέχρι να χάσει, βασικά. Κάθε Παρασκευή συμπλήρωνε προσεκτικά το κρυπτόλεξο για το βραβείο από την Γκαζέτα της Παλιάς Πόλης και το έστελνε σε μια ταχυδρομική θυρίδα στα  Σύνορα. Το κόστος των γραμματοσήμων τόσα χρόνια είχε υπερβεί κατά πολύ το μέγεθος του βραβείου, που ήταν ένα δωροκουπόνι δεκαπέντε λιρών για  βιβλία, αλλά ο Όργουελ δε θα ησύχαζε αν δεν έπαιρνε στα χέρια του αυτό το κουπόνι, το οποίο σχεδίαζε να κορνιζάρει και να στολίσει το γραφείο του.
Το δεύτερο πράγμα που έκανε χαρούμενο τον Όργουελ ήταν το να μαζεύει χρήματα, αν και δεν ήταν και πολύ καλός σε αυτό (αν κρίνουμε από την υπόθεση με το κουπόνι). Αν μπορούσε όμως να βρει αυτό το βιβλίο –τη σκληρόδετη πρώτη έκδοση των Επίλεκτων που είχε αγοράσει η Ωρέλια για την Έφη πριν από τόσα χρόνια–, τότε θα είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος σ’ έναν διαγωνισμό και να βγάλει χρήματα. Αυτό είχαν πει στο ραδιόφωνο. Όποιος τυχερός είχε ένα πρωτότυπο αντίτυπο των Επίλεκτων έπρεπε να το πάει στο Δημαρχείο την Παρασκευή, όπου θα του έδιναν πενήντα λίρες σε μετρητά και την ευκαιρία να κερδίσει απεριόριστο δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για όλη του τη ζωή. Και όποιος είχε το βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο μπορούσε να το ανταλλάξει με ένα δεκάλιρο.
Πενήντα λίρες είχαν γίνει αρκετά χρήματα μετά τον μεγάλο σεισμό, τον παγκόσμιο σεισμό που είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια. Μετά τον σεισμό, η  οικονομία, όπως και πολλά άλλα σύνθετα συστήματα, είχε κορεστεί και μουλαρώσει και είχε αρχίσει να κάνει τρέλες. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν  ακολουθούσε ανόητους κανόνες μαθηματικών. Πλέον πενήντα λίρες ήταν σίγουρα ένα ποσό που άξιζε να έχει κάποιος, αν και ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον!
Αλλά δωρεάν απεριόριστο ρεύμα για μια ζωή! Αυτό, μάλιστα, ήταν ένα βραβείο που άξιζε να κερδίσει κανείς. Άλλωστε, κανείς, όσο πλούσιος κι αν ήταν, δεν είχε πρόσβαση σε απεριόριστο ηλεκτρικό ρεύμα, τουλάχιστον μετά τον σεισμό. Κανένας εκτός από τον Άλβιον Φρίκι, τον άνθρωπο που τύχαινε να του ανήκει όλο το ηλεκτρικό ρεύμα του κόσμου. Για κάποιον λόγο, η εταιρεία του, η Άλβιον Φρίκι ΑΕ, έδινε αυτό το τεράστιο έπαθλο και με επιπλέον μετρητά, μάλιστα. Το μόνο που είχε να κάνει ο Όργουελ ήταν να βρει το βιβλίο. Φυσικά, το βιβλίο δεν ήταν δικό του, ήταν της Έφης. Αλλά αυτό δεν απασχολούσε τον Όργουελ στο ελάχιστο!

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η ΣΚΑΡΛΕΤ ΤΟΜΑΣ λάτρευε ανέκαθεν τις ιστορίες, τη μαγεία και τα μυστηριώδη μέρη. Προσπάθησε (και απέτυχε) να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα, όταν ήταν έξι ετών. Από τότε έχει εκδώσει με επιτυχία πολλά μυθιστορήματα, αλλά Η ΚΟΙΛΑΔΑ TOY ΔΡΑΚΟΥ είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.
Ζει κοντά στη θάλασσα, σ’ ένα παλιό σπίτι γεμάτο βιβλία, και είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κεντ.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο της Τριλογίας του Μεγάλου Σεισμού.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ηλικία:  9-11,12-13
Κατηγορία: Λογοτεχνία, Περιπέτεια
ISBN: 978-618-01-2659-4
ISBN Ebook: 978-618-01-2660-0


Σχολιάστε εδώ