Υπέρ της μείωσης των συντάξεων είναι ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας

Υπέρ της μείωσης των συντάξεων είναι ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Εκτιμά ότι «το καλύτερο θα ήταν να ισχύσει η περικοπή και να “τρέξει” η οικονομία, ώστε να καταστεί δυνατόν σε 2-3 χρόνια να αυξηθούν οι συντάξεις για όλους». Ο λόγος, κατά τον κ. Βέττα, είναι ότι «η μη περικοπή των συντάξεων μπορεί να ερμηνευθεί ως αρχή του ξηλώματος των μεταρρυθμίσεων και αυτό μπορεί να παρατείνει με επώδυνο τρόπο την περίοδο που είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές».


Ο ελληνικός λαός έχει απόλυτη ε­μπιστοσύνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πάντα, και ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους για τη Δημοκρατία, αλλά και στη λαίλαπα των Μνημονίων, που γκρέμισαν δικαιώματα, στάθηκε δίπλα στον πολίτη. Σε αυτή την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι τώρα είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει και η νέα πρόεδρός του, η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που ήδη κατέκτησε μια πρωτιά. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο στόχαστρο της ισραηλινής υπουργού Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σακέντ είναι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Θέλει να περάσει νόμο που απαλλοτριώνει γη η οποία ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, με το πρόσχημα της προστασίας των κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί σε αυτήν, όπου ζουν ισραηλινοί πολίτες.

Ωραίοι φίλοι είμαστε…

Φωτό: liberal.gr


Σχολιάστε εδώ