Στα… κάγκελα και πάλι η ΕΛΜΕ Πειραιά με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…

Στα… κάγκελα και πάλι η ΕΛΜΕ Πειραιά με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…

Στα… κάγκελα και πάλι η ΕΛΜΕ Πειραιά με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον οποίο καταγγέλλει ότι με απειλές και προσβολές προσπαθεί να την απαξιώσει «επειδή ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά παραμύθια περί… κανονικότητας στα σχολεία και αντιπαλεύει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσπάθησε να εκφοβίσει διευθυντή σχολικής μονάδας επειδή ενημέρωσε το συνδικαλιστικό όργανο για την εντολή που του έδωσε να κλείσει κάποιο τμήμα. Επίσης εγκάλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ επειδή του άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν έστειλε τις πραγματικές κενές θέσεις καθηγητών ειδικής αγωγής, αλλά πολύ λιγότερες, με αποτέλεσμα τα ειδικά σχολεία να έχουν σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας. Η ΕΛΜΕ, καταλήγοντας, επισημαίνει ότι αυτές οι πρακτικές μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω, ενώ το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες καλύπτοντας τον εν λόγω διευθυντή.

Τα όρια του θράσους φθάνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας στην περιοχή της Κυνόσουρας. Δεν φθάνει που είχαν για χρόνια αφήσει τα σαπάκια τους δεμένα στον αρχαιολογικό χώρο, που είναι χαρακτηρισμένος ως Α’ Ζώνη, δηλαδή σαν τον περιβάλλοντα χώρο του Παρθενώνα, αλλά μήνυσαν τον δημοτικό σύμβουλο που κατήγγειλε το γεγονός και με δικαστικά μέσα ανάγκασε το Λιμεναρχείο να τα απομακρύνει για συκοφαντική δυσφήμιση. Και του ζητάνε αποζημίωση 300.000 ευρώ! Αιτία ήταν πως ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος Σαλαμίνας, ο Μάνος Δερτούζος, σε ανακοίνωσή του μετά το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2», είχε αναφέρει πως ένα σλοπ που ήταν δεμένο για καιρό στην Κυνόσουρα, παράνομα φυσικά, γιατί όπως προαναφέραμε είναι αρχαιολογικός χώρος, ήταν «περιβαλλοντική βόμβα»! Ο πλοιοκτήτης του σλοπ, για να εκδικηθεί τον δημοτικό σύμβουλο που κατήγγειλε την παρανομία του και του χάλασε τα σχέδια, του έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Βλέπετε, ένας συνταξιούχος ναυτικός σαν τον κ. Δερτούζο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει δικαστικά έναν πλοιοκτήτη. Και πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα του κλείσει το στόμα.

Έχουμε ξαναγράψει από αυτήν τη στήλη πως ο Πειραιάς θα αλλάξει όψη. Τα γεγονότα όχι απλά μας δικαιώνουν, αλλά δείχνουν ότι όλα θα γίνουν πολύ πιο σύντομα του αναμενομένου. Ήδη η ΓΑΙΑ ΟΣΕ, διά του διευθύνοντος συμβούλου της Αθανασίου Σχίζα, ανακοίνωσε ότι μπαίνει μπροστά το τεράστιο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει να κάνει πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πειραιά. Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ έχει καταθέσει ειδική πολεοδομική μελέτη για το έργο και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο σχεδιασμός προβλέπει συγκρότημα καταστημάτων εστίασης και εμπορικής χρήσεως, σε ένα μοντέρνο κτίριο, με στεγασμένους χώρους 50.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Στα τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η επιτυχημένη θητεία του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη στην προεδρία της ΕΣΕΕ. Μετά από τρεις θητείες στη συγκεκριμένη θέση και αφού υλοποίησε τους στόχους και τις δεσμεύσεις του για την πρόοδο του ελληνικού εμπορίου, δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα. Θα παραμείνει βέβαια πρόεδρος του ΕΒΕΠ, αλλά σίγουρα -επειδή είναι ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος ιδιαίτερα επιτυχημένος και αγαπητός στον Πειραιά- όλο και σε κάποια άλλη θέση θα τον δούμε. Άλλωστε έχει δεσμευθεί και ο ίδιος να δώσει μία απά­ντηση μετά τις 23 Νοέμβρη. Τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ θα διεκδικήσει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα την πάρει, γιατί θα στηριχθεί και από τον Βασίλη Κορκίδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης.

Κάτι εξαιρετικό ετοιμάζει το Κανάλι 1 – 90,4 εν όψει των εορτών. Πέρα από την προσφορά που κάνει κάθε χρόνο στα παιδιά του Πειραιά, που τους βάζει παιγνίδια, καρουζέλ και παγοδρόμια με πολύ χαμηλό εισιτήριο σε κάθε γειτονιά, φέτος θα προϋπαντήσει τα Χριστούγεννα με μια εκδήλωση που θα αφήσει… εποχή. Θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο και θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του δήμου προς τους Πειραιώτες. Λεπτομέρειες προσεχώς…


Σχολιάστε εδώ