Για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μιλάει συνεχώς ο Ζάεφ!

Για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μιλάει συνεχώς ο Ζάεφ!

-Επανέλαβε ότι του δώσαμε και τη «μακεδονική ταυτότητα»

Για να έχεις άλλη μια απόδειξη, Αλέξη Τσίπρα, του ποιον εμπιστεύθηκες (και εσύ, Νίκο Κοτζιά) και υπέγραψες τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αγαπητός φίλος σου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, πριν μπουν οι τελικές υπογραφές και επικυρωθεί η Συμφωνία από την Ελληνική Βουλή, την καταπατεί, δείχνοντας ποια θα είναι η επόμενη μέρα, ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην Ελλάδα. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τη συνέντευξη που έδωσε το περασμένο Σάββατο στα «Νέα».

Όχι μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές μέσα σε μία σελίδα αποκαλεί τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πουθενά η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπεται στη Συμφωνία που υπογράψατε διά χειρός τού τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Το μήνυμα που σαφέστατα στέλνει στην Αθήνα ο φίλος σας ο Ζάεφ είναι ότι η λέξη «Βόρεια» είναι από τώρα κομμένη! Ο κ. Ζόραν τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
Άλλη μια ελληνική επιτυχία.

Και να ήταν μόνο αυτή… Στην ερώτηση «Η Ελλάδα, εκτός από το όνομα, “παραχωρεί” επίσης γλώσσα και εθνότητα. Τι “παραχωρεί” η ΠΓΔΜ;», η απάντηση του Ζάεφ ήταν «στρίβειν διά του αρραβώνος»: «Δεν θέλω να μιλήσω για παραχωρήσεις, για το ποιος έδωσε σε κάποιον κάτι ή πήρε κάτι άλλο». Παραδέχθηκε όμως ότι πήρε, του δώσαμε τη «μακεδονική ταυτότητα». Είπε συγκεκριμένα:

– «Η λύση για το όνομα της χώρας μας και για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της ταυτότητάς μας ως μακεδονικής απορρέει από τα μοναδικά γνωρίσματά μας, που είναι διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής ταυτότητας» (!).
Να τον χαίρεστε, κύριε πρωθυπουργέ…


Σχολιάστε εδώ