Έρχεται η σειρά της ΝΔ με Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ…

Έρχεται η σειρά της ΝΔ με Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ…

Θα επαληθευτεί ο Πολάκης

Δικαστικό «πυροτέχνημα» με πολιτικές προεκτάσεις αναμένουν στη Νέα Δημοκρατία και δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στο πολιτικό κλίμα και όχι μόνο. Τα μηνύματα που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην Πειραιώς ενισχύουν τις εκτιμήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο με διπλό στόχο:

Να αλλάξει αφενός την πολιτική ατζέντα, όπου κυριαρχούν η σκληρή κόντρα Κοτζιά – Καμμένου και οι καταγγελίες που φέρεται να έκανε ο δεύτερος για εμπλοκή του Τζ. Σόρος στο ζήτημα των Σκοπίων και αφετέρου να πλήξει πολιτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρωτίστως δε τη Νέα Δημοκρατία.

Δηλωτικές των προθέσεων που υπάρχουν στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία τις πρόσφατες αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος έθεσε ως… προϋπόθεση για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων. Υπερασπιζόμενος μάλιστα την άποψη ότι «οφείλει» η κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς να… επιταχύνουν τις διαδικασίες. Την ύπαρξη πιέσεων που υφίσταντο εισαγγελείς και ανακριτές όλα τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε η εισαγγελέας Ελ. Ράικου, η οποία φωτογράφισε συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη.

Το τελευταίο διάστημα, φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ενημερωτικοί ιστότοποι αναπαράγουν σενάρια και φήμες για επικείμενες εξελίξεις -με… δικαστικές προεκτάσεις- τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σενάρια και φήμες που έχουν ως πηγή κυβερνητικούς κύκλους ή βουλευτές, σε ορισμένες δε περιπτώσεις ξεκινούν και από το Μέγαρο Μαξίμου. Αναφέρουν δε ως… δεδομένη την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων και δη από αυτούς που στο πρόσφατο παρελθόν άσκησαν καθήκοντα υπουργού Υγείας.

Γίνεται λόγος για εμπλοκή των προσώπων αυτών στο σκάνδαλο μέσω τρίτων προσώπων (συγγενικών ή φιλικών προσώπων, συνεργατών κ.ά.). Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ανακύκλωση των συγκεκριμένων σεναρίων, πλην όμως αυτήν τη φορά οι… σεναριογράφοι κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά και προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις το αργότερο ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, η εκδοχή των δικαστικών εξελίξεων υποστηρίζεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή που εξέτασε όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν τον χώρο της Υγείας. Και ενώ για τα μεγάλα ζητήματα («Ερρίκος Ντυνάν», φάρμακα κ.ά.) δεν προέκυψαν αποδείξεις σκανδάλου ή κακοδιαχείρισης, οι εν λόγω βουλευτές λένε ότι μπορεί να προκύψει θέμα από τις προσλήψεις προσωπικού και το κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκε ο οργανισμός.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας γίνεται λόγος για «κυνήγι μαγισσών» από την πλευρά της κυβέρνησης. Προειδοποιούν δε ότι αν επιχειρηθεί εμπλοκή στελεχών της αυτό θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για τους… εμπνευστές της. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους κομματικοί παράγοντες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους (ενδεχομένως και την αγωνία τους…) όσον αφορά τους απώτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και τα σενάρια δικαστικής φύσεως που αναπαράγονται με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα.

Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ