Θα κάτσουν στο σκαμνί όσοι  υπέγραψαν τη Συμφωνία για τα Σκόπια

Θα κάτσουν στο σκαμνί όσοι υπέγραψαν τη Συμφωνία για τα Σκόπια

-Τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης

Την ακύρωση της «προδοτικής», όπως τη χαρακτηρίζει, Συμφωνίας με τα Σκόπια και την παραπομπή όσων την υπέγραψαν σε δίκη ζητεί ο Β. Λεβέντης. Διευκρινίζει δε ότι αν μετεκλογικά κληθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας θα θέσει ως απαράβατο όρο την ακύρωση της Συμφωνίας.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Η άποψη του κ. Καμμένου, ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση έως ότου έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει κατ’ ουσίαν ότι βάζει πλάτη στο να πάρουν τα Σκόπια το όνομα ‘‘Μακεδονία’’», τονίζει.

«Η άποψη επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα βρει αποστάτες από άλλα κόμματα ή και βουλευτές από άλλα κόμματα να κάνουν τα ρεπό του κ. Καμμένου, φανερώνει ότι η Ελλάδα έχει τριτοκοσμικό κοινοβουλευτισμό και τα νομοσχέδια περνάνε όπως να ‘ναι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Αμερικανοί», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων ζητάει να προηγηθεί διεξοδικός διάλογος στη Βουλή προκειμένου να αποφασισθεί μία ε­νιαία εθνική στάση, ενώ στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας. «Η θέση της ΝΔ, που λέει ότι την ενδιαφέρει μόνο το εθνολογικό και η γλώσσα, είναι μια θέση που συνιστά μειοδοσία. Με ερμαφρόδιτες θέσεις δεν λύνονται ζητήματα όπως το Σκοπιανό», σημειώνει.


Σχολιάστε εδώ