Μίκης: Η «Σπίθα» προδόθηκε!

Μίκης: Η «Σπίθα» προδόθηκε!

«Χωρίς την Εθνική Ανεξαρτησία χάνεται για τον Λαό το κύριο οξυγόνο που του επιτρέπει να ζει ομαλά και ελεύθερα. Χωρίς αυτό αρχίζει η Σήψη, που καμιά Κυβέρνηση και κανένα ‘‘μέτρο’’ δεν μπορεί να σταματήσει όσο παραμένουν αυτοί οι επαχθείς όροι.

Γιατί φαίνεται πως ο Λαός μας δεν κατάλαβε ακόμη ό,τι γνωρίζει η διεθνής κοινό­τητα: Ότι δηλαδή υπήρξαν Έλληνες που παρέδωσαν τη χώρα σε ξένους, παρά το ότι δεν μας νίκησαν στο πεδίο της μάχης αλλά της οικονομίας. Πράγμα αδιανόητο!

Σε αυτό το σημείο οδηγηθήκαμε και βρισκόμαστε σήμερα. Στη σήψη του Λαού και της Χώρας. Ακριβώς για να εμποδίσει αυτή την τραγική εξέλιξη γεννήθηκε η ‘‘Σπίθα’’, που τελικά προ­δόθηκε και διαλύθηκε από εκείνους που προσποιούνταν τότε ότι ήταν σύμμαχοί μας, για να γίνουν κυβέρνηση και να βαθύνουν αυτή τη σήψη και να μας οδηγήσουν σε ιστορικά αδιέξοδα.

Η ‘‘Σπίθα’’ έγινε για να υπερασπίσου­με τα Εθνικά Ιδεώδη που βρίσκονται πάνω από οτιδήποτε άλλο: την Κοινωνία, την Οικονομία, την Πολιτική, τον Πολιτισμό. Δίχως αυτά, τα ιδεώδη εκφυλίζονται και το Έθνος σαπίζει.

Πριν από τις εκλογές ακόμα, είχαμε δεχθεί να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για τα οικονομικά θέματα αλλά για την πραγματική Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και την Τιμή του Λαού μας».

(Από το άρθρο του Μίκη στο «Βήμα» με τίτλο «Ο αληθινός Θεοδωράκης»)


Σχολιάστε εδώ