Και όμως είναι ντέρμπι…

Και όμως είναι ντέρμπι…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Σήμερα, στην Τούμπα, διεξάγεται ένα ματς που κανείς δεν το υπολόγιζε πριν από την έναρξη της σεζόν για ντέρμπι, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται πως ακριβώς τέτοιο είναι.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη έχοντας δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στις αποσκευές του. Ότι δεν είναι ο κομπάρσος που πιθανόν θα περίμεναν. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι το «εύκολο ντέρμπι» για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Δεν μπορούν να υπολογίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη στους τρεις βαθμούς. Θα αναγκαστούν να παίξουν στα… κόκκινα για να τον λυγίσουν.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι πως τα παιδιά του Παναθηναϊκού λογίζονται ως… άντρες. Το κέρδισαν με την παρουσία τους και την απόδοσή τους όλο αυτό το διάστημα.

Το σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα είναι για… άντρες. Ένα ντέρμπι στο οποίο σαφώς το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ. Παίζει στο γήπεδό του, με τον κόσμο του… φτιαγμένος από το εφτά στα εφτά και τη νίκη στο «Βικελίδης», με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει δώσει ήδη τρία ντέρμπι στη σεζόν (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη) έχοντας πάρει το απόλυτο απ’ αυτά. Και με το ρόστερ του να φα­ντάζει ως το πιο γεμάτο και το πιο ποιοτικό στην Ελλάδα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν όλοι θεωρούσαν πως σε ένα τέτοιο ντέρμπι η λέξη «φόβος» θα επικρατούσε στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού». Στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, όμως, φόβος δεν φαίνεται να υπάρχει. Το αντίθετο μάλιστα.

Το πρότζεκτ που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγαλύτερο και σαφώς πιο σημαντικό από ένα και μόνο παιχνίδι. Και είναι σε βάθος χρόνου. Όμως η αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Τούμπα για να κάνει το δικό του παιχνίδι, απέναντι σε ένα ρόστερ που η χρηματιστηριακή του αξία είναι ιλιγγιωδώς μεγαλύτερη απ’ τη δική του, κάνει τους πάντες να ανυπομονούν για να δουν ένα ματς που δίχως το -6 από τις αμαρτίες της διοίκησης Αλαφούζου θα ήταν ένα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε δύο ισόβαθμες ομάδες ή έστω με διαφορά δύο βαθμών (αφού και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2).

Η μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων δεν προδιαθέτει για ένα ματς με μεγάλο σκορ. Ακόμα όμως και αν συμβεί αυτό και έλθει ένα βαρύ σκορ σε βάρος του Παναθηναϊκού, είναι σίγουρο ότι οι εντυπώσεις δεν μεταβάλλονται.


Σχολιάστε εδώ