Φωτιές άναψαν στην Αλβανία τα μυστικά κονδύλια

Φωτιές άναψαν στην Αλβανία τα μυστικά κονδύλια

Η διαρροή πληροφοριών για το πού κατευθύνονταν τα μυστικά κονδύλια άναψε φωτιές και κάνει ζημιές. Χωρίς να μπορεί εύκολα να αποδειχθεί τίποτε, ούτε φυσικά να ζητηθούν χρήματα πίσω, αλλά ούτε να ελεγχθεί για ποιον λόγο δόθηκαν, όπου δόθηκαν.

• Γράφοντας όμως στην Ελλάδα ότι δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ σε Αλβανία και ΠΓΔΜ άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και άρχισε, κυρίως στα Τίρανα, ένα κυνήγι μαγισσών.

• Ήδη ο αρχηγός των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι ζήτησε από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις των ελληνικών ΜΜΕ.

• Μάλιστα ο κ. Ιντρίζι υποστήριξε ότι σκοπός της χρηματοδότησης ήταν «να πληγούν τα αλβανικά εθνικά συμφέροντα, να προωθηθεί σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα η Συμφωνία για τα Θαλάσσια Σύνορα και να θαφτεί το ‘‘τσαμικό ζήτημα’’».

• Ήδη ορισμένα αλβανικά ΜΜΕ άρχισαν να στοχοποιούν πιθανούς παραλήπτες των υποτιθέμενων ελληνικών μυστικών κονδυλίων, καρφώνοντας προφανώς μη αρεστά ΜΜΕ: Albanian Free Press, noa.al, himara.gr, Epirus (ελληνικό ΜΜΕ), Ινστιτούτο Μελετών ΜΜΕ…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ