Το 2014, κύριε Ντάισελμπλουμ, γιατί δεν είπατε ότι η Ελλάδα έβγαινε από τα Μνημόνια;

Το 2014, κύριε Ντάισελμπλουμ, γιατί δεν είπατε ότι η Ελλάδα έβγαινε από τα Μνημόνια;

Τα λέτε σήμερα για να πουλήσετε κανένα βιβλίο σας

-Ευθύνες έχει και ο Σαμαράς, αφού αν δεν πήγαινε τότε σε εκλογές θα είχε γίνει η έξοδος και το μαρτύριο ίσως να ήταν λιγότερο οδυνηρό

Θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, που με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Η κρίση του ευρώ», το οποίο παρουσίασε προχθές στην Αθήνα, θέλησε να χαϊδέψει τους Έλληνες μήπως και αγοράσουν κανένα αντίτυπο, δεν μπορεί να κάνει την… Αγία Μαγδαληνή ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει για τα θανατηφόρα Μνημόνια, που βύθισαν στην απελπισία τον ελληνικό λαό, και με τη δική του υπογραφή, δεδομένου ότι τότε ήταν πρόεδρος του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του αποκάλυψε: «Στα μέσα του 2014 μιλούσαμε για έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, για το τέλος του δεύτερου προγράμματος, και είχαμε ξεκινήσει να μιλάμε για το πώς θα είναι η έξοδος, ποιες είναι οι προβλέψεις, αν θα χρειαζόταν γραμμή πίστωσης, πώς θα διαχειριστούμε την έξοδο. Η κυβέρνηση τότε θα μπορούσε ίσως να καθυστερήσει τις εκλογές. Το 2014 υπήρχε η ευκαιρία να αποφευχθεί ένα τρίτο πρόγραμμα».

Τέσσερα χρόνια από τότε, είναι πολύ αργά για μνημόσυνα, κύριε Ντάισελμπλουμ. Έχετε ευθύνες που δεν… σφυρίξατε τη λήξη των Μνημονίων.
Από κει και πέρα, μεγάλες ευθύνες έχει και η τότε κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, που επέλεξε για το προσωπικό του όφελος τις εκλογές αντί για το τέλος των Μνημονίων, το οποίο πιθανότατα θα απέτρεπε τα σκληρά μέτρα, που οδήγησαν στην περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Το ερώτημα, όμως, κύριε πρώην πρόεδρε του Eurogroup, είναι γιατί αυτά που λέτε σήμερα δεν τα είπατε το 2014, οπότε ίσως θα είχε τελειώσει το μαρτύριο που συνεχίζει να ζει ο Έλληνας, το ελληνικό νοικοκυριό, χωρίς να φταίει…


Σχολιάστε εδώ