Εισαγγελέας καλεί Σόρος…

Εισαγγελέας καλεί Σόρος…

-Μετά από παρέμβαση της ΝΔ -Μετά τα όσα είπε ο Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «έδωσε χρήματα στην κυβέρνηση για να τα δώσει στα Σκόπια», σύμφωνα με τον Κοτζιά

Ισχυρές αναταράξεις προκαλεί στις τάξεις της κυβέρνησης η υπόθεση με τις καταγγελίες που -σύμφωνα με τον Ν. Κοτζιά- φέρεται να έκανε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Π. Καμμένος για εμπλοκή του Τζ. Σόρος στο ζήτημα των Σκοπίων.

Το Μέγαρο Μαξίμου τήρησε σιγή ιχθύος με την προσδοκία ότι θα πέσουν οι τόνοι και το θέμα θα φύγει από την επικαιρότητα, προσδοκία που όμως δεν δικαιώθηκε. Συν τοις άλλοις είχαμε και ένα πρωτόγνωρο αλαλούμ, με υπουργούς να δηλώνουν ότι δεν ειπώθηκαν τέτοια πράγματα στη συνεδρίαση και άλλους να δηλώνουν ότι δεν… άκουσαν.

Με ανεξήγητη καθυστέρηση τριάντα και πλέον ωρών ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης υπουργός Άμυνας διέψευσε ότι είπε όσα του αποδίδονται, ότι δηλαδή ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χρηματοδότησε την κυβέρνηση για… να διευκολύνει τις κινήσεις της στην αναζήτηση υποστηρικτών εκτός Ελλάδας.

Διάψευση που από ορισμένους αποδίδεται σε αντιδράσεις και πιέσεις από παράγοντες εκτός Ελλάδας, δεδομένου ότι όλα αυτά κου­μπώνουν με τις καταγγελίες για εξαγορά βουλευτών στα Σκόπια. Στο ίδιο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός τηρούσαν σιγή ιχθύος, στάση μη αποδεκτή πολιτικά δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, που πέραν των άλλων εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πιθανότερο είναι στην κυβέρνηση να λειτούργησαν με την προσδοκία ότι θα πέσουν οι τόνοι και πολύ σύντομα το θέμα θα φύγει από την επικαιρότητα. Κόντρα στις προσδοκίες της κυβέρνησης, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας η υπόθεση προσλαμβάνει και δικαστικές προεκτάσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσήλθε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε βίντεο με την τηλεοπτική συνέντευξη του Ν. Κοτζιά, όπου μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος ανέφερε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ο Τζ. Σόρος χρημάτισε υπουργούς προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να εξαγοράσουν ξένους παράγοντες.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία θέτει σειρά ερωτημάτων με αφορμή πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ερωτήματα όπως: «Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;», «Ε­μπλέκεται και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;». Η Νέα Δημοκρατία ζητάει από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά, ενώ χαρακτηρίζει αυτονόητο ότι η δικαιοσύνη θα ζητήσει να της προσκομιστεί αντίγραφο της επιστολής.


Σχολιάστε εδώ