Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αντίθετα ανοίγει νέους…

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αντίθετα ανοίγει νέους…

-Φώφη Γεννηματά στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου»
-Φτωχοποίησε τους Έλληνες η κυβέρνηση

Σε πλήρη αμφισβήτηση της πολιτικής της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, την οικονομία, το Μεταναστευτικό, την παιδεία και τη δημόσια ασφάλεια προχώρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για τους χειρισμούς του στα φλέγοντα ζητήματα της χώρας. Όσον αφορά το Σκοπιανό, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματα του Κινήματος για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ενιαίας και ισχυρής εθνικής θέσης.

«Επέλεξε», τόνισε, «να διαπραγματευτεί μόνος του και δεσμεύτηκε έναντι όλων για συμφωνία, την οποία ο ίδιος δεν είχε την πλειοψηφία να την περάσει. Μια συμφωνία που δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αντιθέτως ανοίγει καινούργιους με την εκχώρηση της ‘‘μακεδονικής εθνότητας’’ και της ‘‘μακεδονικής γλώσσας’’».

Σχετικά με την οικονομία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης φτωχοποιεί τους Έλληνες» και πρόσθεσε: «Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και στραγγαλίζεται η μεσαία τάξη, ενώ και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας θα τις πληρώσουν οι φτωχότεροι συμπολίτες μας με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους».

Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε ότι είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ επισήμανε ότι οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν τρόπο να γράψουν τα φάρμακα, φτωχοποιούνται οι νέοι συνταξιούχοι και είναι ντροπή αυτό που έγινε με τις συντάξεις χηρείας. «Η δίκαιη ανάπτυξη έγινε άδικη μιζέρια», σημείωσε. Για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι πρέπει να δοθεί λύση κατά τρόπο ώστε να μην πάρει η μπάλα δικαίους και αδίκους και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί καταστεί μη διαχειρίσιμο.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών για ασφάλεια. «Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε στα σπίτια τους, ούτε στον δρόμο, ούτε στα πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά. Για το άσυλο ανέφερε ότι αυτό πρέπει να προστατεύει τη διακίνηση ιδεών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργεί άβατα βίας και ανομίας.
Ιδιαιτέρως σκληρή ήταν η κ. Γεννηματά στην κριτική της προς την κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό, με πιο χαρακτηριστική την αποστροφή της: «Μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή δεν μπορεί να επιτρέπει τις εικόνες ντροπής στη Μόρια».

Κατηγόρησε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Από τα πυρά της δεν γλίτωσαν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. «Πήγαν στην ΕΕ και δεν είπαν τίποτα για το Προσφυγικό. Άλλα λένε ε­ντός της χώρας και άλλα εκτός. Είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος», υπογράμμισε.

Όλα στο φως…
Όσον αφορά το θέμα των ημερών, την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν σαφής και κατηγορηματική. «Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει κάνει πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση.

Η στάση μας είναι ξεκάθαρη: Όλα στο φως», τόνισε και συνέχισε στον ίδιο πάντα τόνο: «Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών και μελών της Δημοκρατικής Παράταξης, που έχουν δώσει την ψυχή τους με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια και μοναδικό αίσθημα προσφοράς σε αυτόν τον τόπο». Κατέληξε δε λέγοντας: «Δεν συμβάλλεις στη διαφάνεια όταν πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά όταν προχωράς -και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό- σε αυτοκάθαρση και θωράκιση της Πολιτείας για να μπει τέλος στη διαφθορά».


Σχολιάστε εδώ