Θέατρο ΠΚ: Για μία μόνο Κυριακή η μοναδική εναέρια θεατρική παράσταση “Στη χώρα του ποτέ” επιστρέφει στην Ελλάδα

Θέατρο ΠΚ: Για μία μόνο Κυριακή η μοναδική εναέρια θεατρική παράσταση “Στη χώρα του ποτέ” επιστρέφει στην Ελλάδα

Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Η παράσταση ψηφίστηκε από το infoKids στις πέντε καλύτερες παιδικές παραστάσεις, ανάμεσα στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν”. Επίσης, περιλαμβάνεται στις προτεινόμενες παραστάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

> Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει δωρεάν μάθημα εναέριων ακροβατικών πανιών με την Ηλέκτρα Καρτάνου – Ώρα μαθήματος: 2.30 – 4.00 μ.μ.

Οι ήρωες ίπτανται και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Η θεατρική παράσταση “Στη Χώρα του Ποτέ…..”, βασισμένη στο μυθιστόρημα του J.M Barrie Πήτερ Παν, απαρτίζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς εκπαιδευμένους στα εναέρια ακροβατικά.


Το έργο

Στη Χώρα του Ποτέ…..

Ο Πητερ Παν, το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει, είναι ο χαρακτήρας που έπλασε ο J.M. Barrie το 1904. Αποτελεί το ελεύθερο και άναρχο πνεύμα που ζει τα αιώνια παιδικά του χρόνια σ’ ένα φανταστικό μικρό νησί, τη Χώρα του Ποτέ, όπου είναι ο ηγέτης των χαμένων παιδιών που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ποικίλες περιπέτειες και καταστάσεις.
Ο ιδιαίτερος κόσμος της Χώρας του Ποτέ, όπως και η φιγούρα του Πήτερ Παν, έχουν απασχολήσει καλλιτέχνες, ψυχαναλυτές, παιδαγωγούς και κοινωνιολόγους.

Ανακύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
– Η ενηλικίωση είναι επιλογή;
– Πόσο απέχουν και πού συγκρούονται ο φανταστικός κόσμος του Πήτερ με τον πραγματικό κόσμο των ενηλίκων;
– Μπορούν οι δυο αυτοί κόσμοι να συναντηθούν;

Πρόκειται για διασκεδαστική ιστορία για όλους, μια παράσταση που αναδεικνύει βαθιά κοινωνικά μηνύματα για τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, αλλά κυρίως ψυχαγωγεί. Την παράσταση αποδίδει θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς- ακροβάτες. Ο μαγικός κόσμος του Πήτερ μεταφέρεται κυριολεκτικά στον αέρα! Τα εναέρια ακροβατικά, από τις πιο διαδεδομένες θεμελιώδεις τέχνες του τσίρκου, παντρεύονται με τον θεατρικό λόγο.  Ο μαγικός παραμυθένιος κόσμος της Χώρας του Ποτέ “αιωρείται”, δημιουργώντας μια παράσταση για όλους. Χαρίζει μια συναρπαστική περιπέτεια που μαγεύει τα όνειρα και ανοίγει δρόμους στη φαντασία.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή / σκηνοθεσία: ομάδα κράμα 
Σύλληψη / καλλιτεχνική επιμέλεια : Ηλέκτρα Καρτάνου
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Τσεκουρλούκης
Ερμηνεύουν – χορεύουν – ακροβατούν: Λευκοθέα Χαλαντζούκα, Ηλέκτρα Καρτάνου, Τάσος Κοντόγιωργας, Δημήτρης Μακρής , Σταύρος Τσουμάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διάρκεια παράστασης: 100’ (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 8 € (γενική είσοδος) & 5 € (από 4 άτομα και πάνω)
Κρατήσεις εισιτηρίων: 210 9011677 &  www.pktheater.gr

Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2,
Τ.Κ. 11744,
μετρό Νέος Κόσμος

 Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ