Ξεσηκώθηκαν οι Εισαγγελείς κατά του αν. υπουργού Υγείας

Ξεσηκώθηκαν οι Εισαγγελείς κατά του αν. υπουργού Υγείας

Να σταματήσουν τα μέλη της κυβέρνησης να πα­ρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης καλεί η Ένωση Εισαγγελέων, με αφορμή τις αναφορές του Π. Πολάκη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κε­ντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο αναπληρωτής υπουργός διατύπωσε αιχμές και υπαινιγμούς σε βάρος των δικαστών, κατηγορώντας τους για «συνει­δητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών» όσον αφορά τη διαλεύκανση ορισμένων υποθέσεων. Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας «αποτελεί διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα πεδίο κομματικής αντιπαρά­θεσης».

Παράλληλα καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, πρώτον, «να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους» και, δεύτερον, «να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Πολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές, να βάλουμε κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή. Και εδώ είναι ζήτημα πολύ συγκεκριμένο. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει. Δεν μπο­ρούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα.

Δεν το λέω έτσι… Υπάρχει συνειδητή προσπά­θεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε. Και δεν θα το αφήσουμε. Αλλά πρέπει να το σπρώχνουμε περισσότε­ροι. Και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας πιο πολύ το περισσότερο. Είναι επικίνδυνο, αλλά έτσι είναι…».


Σχολιάστε εδώ