Το 34,8% «ζει» στη φτώχεια

Το 34,8% «ζει» στη φτώχεια

Άλλη μια μεγάλη… επιτυχία των πολιτικών μας

-Και το χειρότερο: Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι ότι η φτώχεια στη χώρα μας θα επιδεινωθεί

Μια χαρά πάνε όλα… Με την Ελλάδα να προοδεύει παντού… Κατέκτησε, μάλιστα, την τρίτη θέση στη φτώχεια στην ΕΕ. Αυτό ήταν το… όραμα. Δυστυχώς, ούτε οι αριθμοί δεν ευημερούν στην Ενωμένη Ευρώπη, από τη στιγμή που 113.000.000 Ευρωπαίοι (το 22,5% του πληθυσμού της ΕΕ) ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλλά να περιοριστούμε στα δικά μας. Μετά από 8 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 34,8% του πληθυσμού της (ήτοι 3.701.800 άτομα) να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Προηγούνται μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα 21,1% που αντιμετωπίζει υλική υστέρηση.

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 2008 σε δέκα κράτη, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εμφανίζεται στη χώρα μας, κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 34,8% από 28,1% δέκα χρόνια πριν. Και έπονται η Ολλανδία, η Κύπρος και η Εσθονία. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Πολωνία και ακολουθούν Ρουμανία, Λετονία και Βουλγαρία.

 


Σχολιάστε εδώ