Τι μυστικά κρύβει η 9σέλιδη επιστολή Κοτζιά στον Τσίπρα

Τι μυστικά κρύβει η 9σέλιδη επιστολή Κοτζιά στον Τσίπρα

-Και γι’ αυτό δεν τη δίνει στη δημοσιότητα

Σκληραίνει η κόντρα Τσίπρα – Κοτζιά, καθώς ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την εννιασέλιδη επιστολή που του έστειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με την παραίτησή του και με την οποία φαίνεται να επαναφέρει μια σειρά από μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το περιβόητο θέμα των λεγόμενων μυστικών κονδυλίων.

Από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος προηγουμένως τον κάλεσε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του, τονίζοντας: «Δεν δημοσιοποιώ επιστολές προς εμένα με την ένδειξη αυστηρά προσωπικές».

Παράλληλα επιχείρησε να παραμερίσει για την ώρα τουλάχιστον τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου υπάρχουν εδώ και δυόμισι χρόνια. Συστήνω οι συντάκτες να δοκιμάσουν την τύχη τους στον τζόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές. Τούτη την ώρα, νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνησή μου χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της πλειοψηφίας της εθνικής μας αντιπροσωπείας».

Κατόπιν εορτής, πάντως, άσκησε κριτική και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «από δω και στο εξής, όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής», ενώ πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό, βεβαίως, ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο της δημοκρατίας και είναι απολύτως σεβαστός.


Σχολιάστε εδώ