Θα υπερασπιστούμε έναντι οποιουδήποτε τα σύνορά μας

Θα υπερασπιστούμε έναντι οποιουδήποτε τα σύνορά μας

-Απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προκλήσεις της Άγκυρας

Σχεδόν σε κάθε ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος δεν παραλείπει να εκφράζει την πάγια εθνική θέση, απαντώντας στις ανιστόρητες προκλήσεις της Άγκυρας.

Αλλά έχει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι τους τελευταίους, πολλούς, μήνες ο Πρ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη αντιμετώπισης και απομόνωσης λαϊκίστικων φαινομένων, ακροδεξιών έως και με ναζιστικές αντιλήψεις κομματικών σχηματισμών, που έχουν ενδυναμωθεί στην Ευρώπη και απειλούν τα βασικά της -δημοκρατικά- χαρακτηριστικά. Και τονίζει ότι ακριβώς αυτή η μάχη θα πρέπει να ενταθεί, εν όψει και των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μάη.

Αυτό το στίγμα των τοποθετήσεων του Πρ. Παυλόπουλου ήταν έ­ντονο, τόσο στην ομιλία του στα Σφακιά πριν από λίγες ημέρες, όσο και σε αυτήν στα Κερδύλια Σερρών την περασμένη Τετάρτη, στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της 17ης Οκτώβρη 1941.
«Η συντήρηση της μνήμης μας, σε ό,τι αφορά την ιστορία μας, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης, ιδίως για εμάς τους Έλληνες», τόνισε ο Πρόεδρος.\

Και συμπλήρωσε:
• «Ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως πραγματικοί δημοκράτες -γιατί η δημοκρατία έχει στην καρδιά της, στην ψυχή της τον άνθρωπο-, εμείς επιδιώκουμε την ειρήνη, την ειρηνική συνύπαρξη, την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας, θέλουμε την ευημερία τους, γιατί ξέρουμε ότι μόνο μέσα από τη συνύπαρξη και την ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία. Άλλωστε αυτό διδάσκει ο ίδιος ο πολιτισμός μας και ο πολιτισμός της Ευρώπης μας».

Φρόντισε ωστόσο, αμέσως μετά, να στείλει στην Άγκυρα το ηχηρό και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης μήνυμα:
• «Αλλά είμαστε και σαφείς. Όσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την κοινή δημιουργία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας. Και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ εκπτώσεις. Γι’ αυτό το τονίζουμε, θα υπερασπιστούμε έναντι οιουδήποτε και οποτεδήποτε, ανά πάσα στιγμή, την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφός μας, που είναι έδαφος -όπως είναι γνωστό- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Σχολιάστε εδώ