«Μαζέψτε τους, αλλιώς οι μείον θα πέφτουν βροχή…»

«Μαζέψτε τους, αλλιώς οι μείον θα πέφτουν βροχή…»

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και έτσι οριστικοποιήθηκε η αφαίρεση τριών βαθμών από την «Ένωση» και το… κλείσιμο του ΟΑΚΑ για δύο αγωνιστικές. Η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη ομάδα που της αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια εκτός γηπέδου, χωρίς τραυματίες και υλικές ζημιές και χωρίς να επηρεαστεί σε τίποτα η εξέλιξη του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε ομαλά.

Οι νέοι δικαστές των πειθαρχικών επιτροπών θεώρησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της αθλητικής δικαιοσύνης τη ρίψη αντικειμένων (μολότοφ, καδρόνια, λοστάρια) κατά των αστυνομικών δυνάμεων από οπαδούς ως βιαιοπραγίες και δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους ότι αυτές έγιναν έξω από θύρα του γηπέδου, καθώς θεωρούν και αυτόν τον χώρο περιβάλλοντα. Επομένως θεωρούν ότι ουσιαστικά τα επεισόδια έγιναν εντός γηπέδου.

Το πλέον σημαντικό μετά απ’ αυτήν την απόφαση είναι πως από εδώ και πέρα κάθε ρίψη αντικειμένου είναι πολύ πιθανό να θεωρείται βιαιοπραγία και να υπάρχουν οι ανάλογες ποινές. Και επειδή είναι γνωστό τοις πάσι ότι ένα μέρος των οπαδών κάθε ομάδας έχει ανοίξει βε­ντέτα με τις αστυνομικές δυνάμεις και θέλει να κάνει… νταηλίκια κατά των ματατζήδων, το μήνυμα προς τις διοικήσεις των ομάδων είναι σαφές: «Μαζέψτε τους, αν δεν θέλετε οι μείον βαθμοί να πέφτουν βροχή…».

Φωτο: Αργύρης Μακρής – intime.gr


Σχολιάστε εδώ