Δώσαμε τον πάστορα, να μας δώσουν τα iPhones!

Δώσαμε τον πάστορα, να μας δώσουν τα iPhones!

Γέμισαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης από την είδηση ότι τούρκος εισαγγελέας προσέφυγε ε­νάντια στην απόφαση που πήρε το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «εσφαλμένη».

Μόνο χαμόγελα προκαλεί αυτή η ενέργεια, γιατί ακόμη και αν η απόφαση είναι κατά του Μπράνσον, αυτός βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ. Οπότε, μάλλον μόνο για εσωτερική κατανάλωση έγινε η προσφυγή…

Είχε και άλλες επιπτώσεις η απόφαση για τον πάστορα.

Οι τούρκοι οπαδοί του Ταγίπ Ερντογάν, μετά από προτροπή του τον περασμένο Αύγουστο και μετά τις κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ στην Τουρκία, είχαν σπεύσει να καταστρέψουν τα πανάκριβα iPhones που διέθεταν, με αποτέλεσμα τώρα να νιώθουν προδομένοι και να ζητούν να τους τα αντικαταστήσει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αντιπροέδρου του Εθνικιστικού Κινήματος, με το οποίο συγκυβερνά ο Σουλτάνος, Gemal Enginyurt, που δηλώνει: «Σπάσαμε τα iPhones μας για να διαμαρτυρηθούμε στην Αμερική εξαιτίας του Μπράνσον, ο Μπράνσον πήρε το αεροπλάνο και πήγε στο σπίτι του… Φίλοι μου, είτε θα ήμουν λυπημένος που η Τουρκία συ­γκλίνει με τις ΗΠΑ, είτε συντετριμμένος για το θρυμματισμένο iPhone μου, είτε θυμωμένος με την απελευθέρωση αυτού του κατασκόπου. Μείναμε μόνοι. Δώστε μου το iPhone μου πίσω. Σας πληροφορώ ότι είμαι πολύ θυμωμένος».

Δηλαδή, κάτι σαν κερατάς και ζημιωμένος εννοούσε ότι νιώθει…

 


Σχολιάστε εδώ