Χορωδιακή συναυλία αφιερωμένη στην Σοφία Βέμπο και στον στιχουργό Μίμη Τραϊφόρο

Χορωδιακή συναυλία αφιερωμένη στην Σοφία Βέμπο και στον στιχουργό Μίμη Τραϊφόρο

Σοφία Βέμπο – Μίμης Τραϊφόρος: Χορωδιακή Συναυλία
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 | 20:00 | είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Αττικού Ωδείου (Ερατοσθένους 8, Παγκράτι)


Το Ίδρυμα του Αττικού Ωδείου και το Piano Plus Festival σας προσκαλούν σε μια χορωδιακή συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια που τραγούδησε η Σοφία Βέμπο και στίχους έγραψε ο Μίμης Τραϊφόρος. Μια γιορτή χορωδιακής μουσικής με την Ερασιτεχνική Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival για όλους όσους αγαπούν τη φωνητική μουσική και ακολουθούν την όμορφη αυτή χορωδιακή παρέα της χορωδίας ενηλίκων του Piano Plus Festival που φέτος ξεκινά τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της. 
Το 2018 σηματοδοτείται από την πάροδο 40 και 20 χρόνων από το θάνατο των Σοφίας Βέμπο και Μίμη Τραϊφόρου αντίστοιχα και η χορωδία ενηλίκων του Piano Plus Festival θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στις δύο μεγάλες αυτές μορφές του ελληνικού τραγουδιού, με τραγούδια σε πρωτότυπη μεταγραφή για τρίφωνο χορωδιακό σύνολο που έχει γίνει ειδικά για τη Χορωδία του Φεστιβάλ από τον μαέστρο της κ. Παναγιώτη Τσουκνίδα.
Η εποχή Σοφίας Βέμπο-Μίμη Τραϊφόρου ξαναζωντανεύει μέσα από τα γνωστότερά τους τραγούδια, όλα σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και γραμμένα άλλα για τη φωνή της Σοφίας, και άλλα που απευθύνονταν σ’ αυτή, τα χρόνια που βρίσκονταν μακριά. Πρόκειται για μια παρουσίαση με τραγούδια από τη Χορωδία Ενηλίων του φεστιβάλ, πιάνο, αφήγηση, κείμενα, εικόνες και βίντεο που μας μεταφέρουν περιστατικά από τη ζωή τους και μας βάζουν στην ατμόσφαιρα της εποχής.

Η Χορωδία Ενηλίκων του Piano Plus Festival στην τρίτη χρονιά λειτουργίας της, έχει αυξήσει τον αριθμό ενεργών μελών στα 30, έχει ήδη αρκετές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε συναυλίες, σε χώρους όπως το Ίδρυμα ‘Μιχάλης Κακογιάννης’, Πολιτιστικό Κέντρο ‘Θεόδωρος Αγγελόπουλος’, ῾Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο’, Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και αλλού, στο Φεστιβάλ ‘Ιωνικές Γιορτές’ στη Νέα Σμύρνη, σε συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα (Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Ή Μεγαλόχαρη’), και έχει συνεργαστεί με άλλες χορωδίες και σύνολα (Χορωδία της Άνοιξης, Χορωδία Λυρείου Παιδικού Χωριού κ.α.).
Βασικός άξονας της χορωδίας είναι η προσφορά πολιτισμού στο ευρύ κοινό της πόλης, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα ζωντανό και δημιουργικό σύνολο που συνεχώς εξελίσσεται και μεγαλώνει.

Ο μαέστρος Παναγιώτης Τσουκνίδας

Καθηγητής και μελετητής της μουσικής, ο Παναγιώτης Τσουκνίδας γεννήθηκε στη Λαμία το 1960. Μαθήτευσε, μεταξύ άλλων, κοντά στους  Κώστα Κυδωνιάτη αρμονία, Καίτη Παπαλεξοπούλου τραγούδι, Αντώνη Κοντογεωργίου διεύθυνση χορωδίας, Στάθη Καλλιανό αρμονία, Σπύρο Περιστέρη και Νίκο Χατζηνικολάου βυζαντινή μουσική, Γιάννη Χαλκιαδάκη κλαρινέτο. Ενεργό μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ για σχεδόν 20 χρόνια μέχρι το 1997 και πρόεδρος του Σωματείου Χορωδών ΕΡΤ (1991-1996). Υπήρξε διευθυντής της Χορωδίας του ΤΕΙ Αθήνας (1992-1996) και αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Δήμου Ταύρου (2000-2005). Τέλος, από το 1986 διδάσκει στη μέση εκπαίδευση, και είναι δημιουργός και καθοδηγητής του Μουσικού Συνόλου ΑΝΟΙΞΗ το οποίο έχει διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους αγώνες.

Διεύθυνση: Παναγιώτης Τσουκνίδας
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου


Σχολιάστε εδώ