Αν ξεπεράσει τα όρια, ο Τσίπρας θα τον διώξει…

Αν ξεπεράσει τα όρια, ο Τσίπρας θα τον διώξει…

Μετά την έξωση Κοτζιά σειρά έχει ο Καμμένος!

-Τον προειδοποίησε με τη δήλωσή του έξω από το Μαξίμου
-Φτιάχνει το δικό του κόμμα, πετάει στην άκρη όλη την παλιά φρουρά…

Δεν ρώτησε τυχαία στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αν υπάρχει κανείς που να θέλει να τον ρίξει.
Απάντηση βέβαια δεν πήρε, η ερώτηση όμως δείχνει πως κάτι ξέρει που τον ανησυχεί… Δεν έκανε, πάντως, καμία προσπάθεια να πείσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να μην υποβάλει την παραίτησή του, που μάλλον ήταν… ευπρόσδεκτη…

Τουναντίον, άφησε να εξελιχθεί η επίθεση του Καμμένου κατά του Κοτζιά για… σπατάλη κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα μυστικά κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Και όταν βγήκαν στη φόρα τα άπλυτα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσει αυτή η συζήτηση.

Το εντυπωσιακό, δε, ήταν ότι κανένας από τους υπουργούς δεν στήριξε τον Κοτζιά… Αντίθετα, έκλεισαν το μάτι στον Καμμένο, φτάνοντας στο απίστευτο σημείο να πουν ότι αυτή η υπόθεση είναι… προσωπική!

Η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν η παραίτηση, αφού προηγουμένως πέρασε από το Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Το σκηνικό είχε και συνέχεια.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στον… νικητή της κόντρας μεταξύ των δύο υπουργών και… συνεταίρο του: Από δω και πέρα δεν θα ανεχτεί καμία διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή.

Είπε συγκεκριμένα: «Απόφασή μου είναι να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας».

Ήταν ένα τελεσίγραφο με παραλήπτη τον Πάνο Καμμένο, ότι ως εδώ οι διαφοροποιήσεις του, με κυρίαρχη την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία δηλώνει ότι βλάπτει τα συμφέρο­ντα της χώρας και δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Ανησυχεί…
Μετά τη δήλωση παραίτησης του Κοτζιά, ο πρωθυπουργός, δείχνο­ντας ανησυχία ως προς τη στάση που θα κρατήσουν υπουργοί του στην περίπτωση που καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ, όπως και στην αρχή επισημαίνουμε, είπε συγκεκριμένα έξω από το Μαξίμου:

«Ζητώ να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες Δεξιάς και Ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της κάθαρσης».

Έχει τους 152…

Αυτή η κατηγορηματική στάση του Τσίπρα, που εκδηλώνεται για πρώτη φορά στα τρία χρόνια της σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός νιώθει σιγουριά, ότι δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της κυβέρνησής του αν τα μαζέψει και φύγει ο Καμμένος, ακόμη κι αν του δείξει τον δρόμο του… Κοτζιά.

Και αυτή η σιγουριά κάθε άλλο παρά μπλόφα είναι. Αποκαλύπτει ότι έχει τα κουκιά για να μην ευδοκιμήσει πρόταση μομφής που ενδεχομένως να καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αφήνει να διαρρεύσει η Πειραιώς, με θέμα είτε τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε την πορεία της χώρας και την κατάσταση της οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το «ΠΑΡΟΝ» από πάρα πολύ αξιόπιστες πηγές, το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι έχει δεδομένες 152 ψήφους. Μάλιστα, τονίζουν ότι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν απομείνει στον Καμμένο μόνο ένας δεν θα συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε αυτόν τον λογαριασμό ο Τσίπρας μετράει και τις πέντε ψήφους που έχει ο Κοτζιάς και στηρίζουν την πολιτική κίνηση «Πράττω». Είναι οι βουλευτές Νίκος Τόσκας, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης και Γιώργος Ντζιμάνης, συν τον Κοτζιά.

Πάνε πίσω οι εκλογές
Αν συμβούν όλα αυτά όπως τα υπολογίζει το Μαξίμου και δώσουν οι έξω στον Τσίπρα την αναβολή της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου, η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο μπαίνει στο συρτάρι, ίσως δε και η διεξαγωγή τους τον Μάιο, μαζί με τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, και πάνε για το τέλος της τετραετίας, εκτός αν υπάρξουν ανατροπές και έκτακτα γεγονότα, δεδομένου ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι βέβαιο…

Οι στόχοι του Τσίπρα
Σύμφωνα με στελέχη που είναι κο­ντά στον Τσίπρα, επιδίωξή του είναι η… μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό του κόμμα, στέλνοντας στην αποστρατεία όλη την παλιά φρουρά. Και ήδη γνωστά στελέχη, που κατέχουν κρίσιμα υπουργεία, είναι στη… μαύρη λίστα. Κάτι ξέρει ο Νίκος Φίλης.

Στόχος του Τσίπρα είναι να καταλάβει όλο τον χώρο της Κεντροαριστεράς που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο σήμερα το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να εκφράσει. Απόδειξη, τα μικρά ποσοστά του, που κινούνται λίγο πάνω από το 5%.


Σχολιάστε εδώ