Υπόθεση μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Παραπέμπονται τέσσερις για κακουργήματα

Υπόθεση μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Παραπέμπονται τέσσερις για κακουργήματα

Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τεσσάρων από τους είκοσι δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση της μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) στη γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrostaal, το 2002, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμα τους οι εφέτες (αριθμός 856/2018) παραπέμπουν σε δίκη για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητά τους Γεώργιο Κοντάκη, τότε πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. των ναυπηγείων, Αντώνιο Λιβανό ναυπηγό, Χανς Γιοάχιμ Σμιντ (Hans -Joachim Schmidt) συνταξιούχο πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και Κωνσταντίνο Εμμανουήλ, δικηγόρο και αδελφό του πρώην γενικού διευθυντή των ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ.

Το Συμβούλιο εξέδωσε απαλλακτική κρίση για τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος -πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά αντιστοίχως, Ιωάννης Σμπώκος -πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Μανούσος Παραγιουδάκης -τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και άλλοι.

Περισσότερα στο enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ