Αποκάλυψη βόμβα – Παραιτείται αύριο ο Κοτζιάς

Αποκάλυψη βόμβα – Παραιτείται αύριο ο Κοτζιάς

Από το πρωί μαζεύει τα χαρτιά του από το υπουργείο Εξωτερικών

-Κανένας δεν τον κάλυψε στις κατηγορίες του Καμμένου – Ούτε λέξη δεν είπε ο Τσίπρας – Ούτε ο Παππάς, ούτε ο Τσακαλώτος

-Ο Βίτσας είπε ότι είναι… προσωπικό θέμα η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

-Όλη η αντιπαράθεση για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και Άμυνας

Ώρες Πομπηίας ζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι αναταράξεις που δημιουργήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τις σκληρές τοποθετήσεις των πρωτοκλασάτων κατά του… συνεταίρου τους Πάνου Καμμένου με αφορμή τα όσα είπε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας και στο υπουργείο Εξωτερικών για συμμαχίες στα Βαλκάνια και επέκταση των αμερικανικών βάσεων ακόμη και στην Κάρπαθο, είχαν συνέχεια στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο Νίκος Κοτζιάς τα έψαλλε άγρια στον Καμμένο ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση να ασκεί εξωτερική πολιτική και υπεύθυνοι είναι ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός.

Η αντιπαράθεση έφτασε στα άκρα, με τον Καμμένο να κατηγορεί τον Κοτζιά για αδιαφανή διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ και η απάντηση του Κοτζιά ήταν ότι γίνεται πάρτι με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας. Και τόνισε ότι κάθε εκταμίευση εγκρίνεται από Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί και έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία. Επίσης, το ύψος των μυστικών κονδυλίων είναι 11.000.000 ευρώ και όχι 40.000.000 ευρώ, όπως ισχυρίσθηκε ο Καμμένος. Σύμφωνα δε με πληροφορίες αποκάλυψε ότι τα 6.000.000 ευρώ πάνε στην Εκκλησία.

Στην απόφαση να παραιτηθεί οδηγήθηκε όταν είδε ότι ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν τον κάλυψε στις κατηγορίες του Καμμένου και κράτησε απόλυτη σιωπή. Όπως επίσης, κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι αυτά που γράφηκαν, ότι ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον υπερασπίσθηκαν. Κανείς από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν τον στήριξε. Μόνο ο Βίτσας πήρε τον λόγο για να πει ότι αυτή η κόντρα είναι… προσωπική υπόθεση!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς μαζεύει τα χαρτιά του από το υπουργείο Εξωτερικών και αύριο θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Να σημειωθεί ότι στα γραφεία του «Πράττω» (η πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά) τα φώτα ήταν αναμμένα μέχρι τις δύο σήμερα το πρωί… Και αυτό σημαίνει ότι την απόφαση για παραίτηση πήρε ο υπουργός Εξωτερικών όταν πλέον διαπίστωσε ότι δεν έχει τη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Προφανέστατα, με την παραίτηση του Κοτζιά, η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας είναι ο κύριος συντελεστής, είναι άγνωστη.

Η κυβέρνηση μπαίνει σε δύσκολες ατραπούς…


Σχολιάστε εδώ