Το Ίδρυμα Ωνάση σώζει παιδιά

Το Ίδρυμα Ωνάση σώζει παιδιά

-Το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, που δημιουργεί το Ίδρυμα Ωνάση, θα περιλαμβάνει σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο

Σε νέα μεγάλη δωρεά προχωρεί το Ίδρυμα Ωνάση, με την οποία πλέον θα μπορούν να γίνονται στην Ελλάδα όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, με τη δημιουργία του Ωνάσειου Μεταμοσχευτικού Κέντρου, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο Συστήμα Υγείας της χώρας μας.

Θα καλύψει, όμως, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο και τις ανάγκες των παιδιών που έχουν πρόβλημα, δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο. Πέραν αυτών, θα ανανεωθεί και όλος ο εξοπλισμός του υφιστάμενου νοσοκομείου. Και το Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα ενταχθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θα είναι προσιτό σε κάθε ασφαλισμένο και ανασφάλιστο.

Για αυτή την πολύτιμη για την υγεία του ελληνικού λαού προσφορά, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τόνισε:

«Είμαι βέβαιος πως θα δημιουργήσει και μιαν άλλη νοοτροπία στον τόπο μας σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων. Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Μιαν άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο. Είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης. Εδώ θα αναφέρω κάτι το οποίο δεν σχετίζεται με τη θρησκεία, αλλά αφορά κάθε άνθρωπο, είτε πιστεύει είτε όχι: Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από τη μεγάλη αρχή τού “αγαπάτε αλλήλους” στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή τού “αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν”. Και σας είπα: Δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι. Είναι κάτι που αφορά τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως στη σημερινή εποχή».

Φωτό: eleftheriaonline.gr


Σχολιάστε εδώ