Πάμε για πόλεμο…

Πάμε για πόλεμο…

-Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν θα παραδώσουν εύκολα την εξουσία, λέει ο Μητσοτάκης
-Έτοιμοι για αντεπίθεση: Έχουμε στοιχεία για τέσσερις υπουργούς

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο»! Το μήνυμα αυτό στέλνει το τελευταίο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να τους προετοιμάσει για το κλίμα σκληρής πόλωσης που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο.

«Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν πρόκειται να παραδώσουν τόσο εύκολα την εξουσία, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την κρατήσουν», επισημαίνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Θεωρεί δε δεδομένο ότι καθ’ οδόν προς τις εκλογές, με μοχλό τη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε μια επιχείρηση σπίλωσης του ιδίου και κορυφαίων στελεχών της παράταξης. «Θα πετάξουν λάσπη εναντίον μας. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, δεν θα διστάσουν να το ξανακάνουν», τονίζει. Δεν κρύβει μάλιστα τις ανησυχίες του όσον αφορά τις… προθέσεις των κυβερνώντων. «Αν δουν ότι χάνουν οριστικά τις επόμενες εκλογές, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει. «Χωρίς να υπολογίζουν ότι με τον τρόπο αυτό υπονομεύουν το μέλλον της ίδιας της χώρας», καταλήγει.

Στην Πειραιώς μάλιστα θεωρούν ότι το έργο της υπονόμευσης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει και εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα. Από την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τη δικαιοσύνη μέχρι τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και το Μεταναστευτικό. Με πράξεις και αποφάσεις βάζουν νάρκες και δημιουργούν αδιέξοδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, με την προσδοκία ότι θα αποτύχει. Κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έλεγε χαρακτηριστικά προ ημερών στη Βουλή: «Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Μητσοτάκη η κατάσταση που θα παραλάβει ως πρωθυπουργός».

Παράγοντες της Πειραιώς επισημαίνουν μία ακόμη κρίσιμη παράμετρο στην υπόθεση: Οι περισσότεροι από όσους σήμερα κατέχουν θέσεις σε υπουργεία ή το κράτος (υπουργοί, γενικοί γραμματείς, διοικητές κ.ά.) δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ανάλογη… εμπειρία. «Δεν υπήρχαν στον χάρτη, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, αν χάσουν την εξουσία θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν το 2015», υπογραμμίζουν. Κατά συνέπεια, λένε, όλοι αυτοί, μαζί με τους χιλιάδες μετακλητούς, συμβασιούχους, που διορίσθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση, θα λειτουργήσουν ως στρατός για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

Στην Πειραιώς δεν τους ανησυχεί τόσο η συμβολή τους στο αποτέλεσμα των εκλογών όσο η καμένη γη που θα αφήσουν, εσκεμμένα ή όχι, στο κράτος όταν έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Όπως προαναφέραμε, στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας αναμένουν εκστρατεία λάσπης, πίσω από την οποία θα κρύβονται κυβερνητικά κέντρα, ενδεχομένως και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Οι απόψεις ως προς τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει η παράταξη διίστανται.

Ο μεν Κυρ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι «δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον κατήφορο και δεν πρόκειται να απαντήσει στη λάσπη με λάσπη». Υπάρχουν ωστόσο στελέχη, και από τα λεγόμενα κορυφαία, που εκφράζουν τη θέση ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι α­ντίστοιχη. Και αν χρειαστεί να αγγίξει ακόμη και τον Αλ. Τσίπρα και το οικογενειακό περιβάλλον του. Παράγοντες μάλιστα της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για τέσσερις τουλάχιστον υπουργούς, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας. Υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει το πράσινο φως ο κ. Μητσοτάκης…

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ