Όλο το παιχνίδι παίζεται για τον έλεγχο της διαιτησίας

Όλο το παιχνίδι παίζεται για τον έλεγχο της διαιτησίας

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Σύσκεψη με τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκάλεσαν FIFA – UEFA, για να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και το πρώτο αίτημα που κατατέθηκε από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν να διαιτητεύσουν και τους 69 αγώνες των τριών διεκδικητών του τίτλου ως το τέλος του πρωταθλήματος ξένοι διαιτητές.

Και όταν η απάντηση ήταν αρνητική, διότι όπως ειπώθηκε δεν μπορούν να βρεθούν τόσοι ξένοι διαιτητές διαθέσιμοι για να έλθουν, ο εκπρόσωπος του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε να πιεστεί η Πολιτεία για να εφαρμοστεί πιο γρήγορα το VAR.

Όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια επικράτησης στο παρασκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, στον ΠΑΟΚ επικρατεί η εντύπωση πως η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο… ποσοστό επιρροής στους έλληνες διαιτητές και γι’ αυτό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη παιχνιδιών κρίσιμων για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο φόβος, δηλαδή, είναι πως μπορεί να πέσει… πιστολιά σ’ ένα ματς, π.χ., ΠΑΟΚ-Λαμία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης να χάσει βαθμούς και να ωφεληθεί η «Ένωση» ή αντίστοιχα σε ματς της ΑΕΚ, όπου αυτή θα στριμωχθεί, να… σπρω­χθεί και να κερδίσει.

Τον ΠΑΟΚ σιγοντάρει και ο Ολυμπιακός, που ήταν ο πρώτος που είχε θέσει το αίτημα, αφού πλέον τα αφε­ντικά των δύο ομάδων, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν συνασπιστεί απέναντι στον… κοινό εχθρό Δημήτρη Μελισσανίδη. Και οι οποίοι… βλέπουν μέχρι και προβοκάτσιες για να διαλυθεί αυτό το μέτωπο! Για να καταλάβετε την έκταση της υπόθεσης, μετά τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, όπου ακυρώθηκε κανονικό γκολ των γηπεδούχων, κυκλοφόρησε στο παρασκήνιο ότι ο συγκεκριμένος βοηθός, που προέρχεται από την Ανατολική Αττική, ΕΠΣ που χρεώνεται ως ελεγχόμενη από την ΑΕΚ, θυσιάστηκε ως άλλη «Ιφιγένεια» για να διαλυθεί η συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια μετά τη διαιτησία στο ματς της Ξάνθης με τη Λάρισα καταλαβαίνει κανείς για ποιον λόγο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική διαιτησία έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απαξίωσης…


Σχολιάστε εδώ